Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com

Awak kenal ke siapa dia?



p/s: kata2 kat atas skali tu dipetik dr msg Encik Kumbang...huhu~
2 comments View Post

BUKTI FENOMENA BULAN ADA DUA ~

Assalamualaikum...

sebelum start wat keja sempat BER'blogwalking kejap...and terjumpa satu blog dimana the owner of that blog sempat snap pic fenomena bulan ada dua yang cik kumbang ada post semalam tu...

And ada juga sorang blogger nie dia wat post...dia cakap jangan percaya suma tu..menipu je...memangla kita xdigalakkan percaya email2 tu...tapi at least....(malas nak sambung...den puasa)

berikut adalah gambar-gambar fenomena yang berlaku pada pukul 12.30am semalam...for more info click here ASSOYFINGER67


Klik kat gambar tuk tgk dengan lebih jelas...tgk bulatan kck wana purple tu

selepas fenomena
p/s: congrat to Encik Kumbang sebab menang dlm pertandingan tilawah al-quran semalam...Alhamdulillah~
14 comments View Post

Watch Two Moons on Earth on 27 August 2010 ( ESOK !!! )

BERITA TERKINI !!!!!
Last week aku terima satu email...FROM one of the LAFARGE staff...
(forgot to share wif uoall)

27 August 2010, the whole world would see two moons in the sky, everybody is waiting for this wonderful moment, the scientist are waiting for making film of it, on the other hand some more steps are taken to see this beautiful moment together with friends. this happens after every 277 years. The Mars will appear in August in the sky with dim light and at 27 august when it is 34.65 million miles away from earth then it will start looking two moons in the sky. This will happen in 2287 again and happened in 1733 in past.




p/s : don't know whether this email is true or not...juz wait for 2morrow




4 comments View Post

First Award dari cik akuLife

LOVE award


Thanks to akuLife
ma kasih bangat ya karena sudi bagi award pada cik kumbang...
(erk...indon mana la sesat nie)
hehehe~
First time dapat award nieyh...huhu



p/s: ekceli da muak tengok template nie...huhuhu...ase cam nak design template yang bawu..tapi xberkesempatan...sob3~
1 comment View Post

Cara Unblock Facebook

Cara Unblock Facebook

Assalamualaikum...


Watpe tu korang?...haaa...g bukak periuk eh?..hohoho
tak puasa yee...=p

Pejam celik Pejam celik da 16 hari da eh kita berpuasa...kejap je rasa...
pastu pejam celik pejam celik da nak abih da Industrial Training...haish~
nie yang den dok gemar nieyh...

Sebab pabila tamat je LI (latihan Industri) den akan kembali ke zaman yang penuh dengan onak & duri (hiperbola bola giler...haha)

Dengar citer da banyak website kat USM yang kena block...Alaaaa...xbest la camni...xle donload muvi da la kat lab nanti (padahal dari sem lepas lagi xley)...haha~
(nasib baik diowang Xblock FACEBOOK...huhu)

xpe2...kami budakCS akan cuba sedaya upaya untuk memecahkan pagar yang menghalang untuk kami membuka website yang hampa sekat tuu...(jahat nau)

Disebabkan den tidak berada di USM wat masa sekarang...dengan ini saya mengamanahkan kawan2 yang berada di USM untuk mencuba yer resipi-resipi yang bakal saya beri nie...moga-moga berhasil lah yer...bole kita pakat download muvi pasni..hakhak~
(ish2..jahat nau bulan-bulan puasa nie ajak wat jahat....korang try lepas raya lah ye....hahaha)

Korang bukak lah salah satu resipi kat bawah nie...pastu masukkan je website yang diblock tu..
Cuba taw...nanti kasik tahu hasilnya yer...wink2~

Cara Unblock Facebook

p/s :majority website2 kat atas nie utk unblock facebook kalo xsilap...den xtorai pun lagi~
3 comments View Post

Mesti korang rasa serba salah kan nak jalan atas Lantai camni












2 comments View Post

Lagu Minggu Ini (1)



satu kata bertulis cinta
telah merasuki
tak urung cinta tersentuh
hanya ku rasa

dan jika wujud yang menjelma
pada sebentuk hati
bukankah itu amanah
dari yang kuasa

menjaganya, menjaganya

reff:
wahai insan yang di sana
mungkin saja ini kau dengar
melewati semesta ini
aku sampaikan

begitu ingin berbagi batin
mendengarkan asa di jiwa
oh tuhan pertemukan aku
sebelum hatinya beku

oh...tetibe je rasa lagu nie sangat best..mendayu2 la pulak...haish~
my habit..kalo minat satu2 lagu tu...aq akan ulang lagu tu saaaampai jemu...my ex-rumet tahu la camne perangai den kalo da gilakan satu2 lagu...naik busan dia dengar...kuikui~...
nasib baik la cik rumet tu penyabar owangnya...
okeh...layannzzzz...

gud nitezzzz...(^^,)

p/s: camne ley tetiba jatuh ati kat Galang nieyh...haish~
1 comment View Post

Kelebihan mandi songsang

Mandi songsang?...apa tu??...tak pernah dengar pun...

Cam pelik je bunyi...hehehe...

Sebenarnya mandi songsang nie adalah satu kaedah terapi yang saaaangat hebat dan boleh menghasilkan kesan yang menakjubkan kepada pengamalnya.Kan selalunya or biasanya kita mandi...kita akan jirus air kat kita punya kelapa dulu kan...eh..kepala dulu kan....=p

tambah-tambah kalau yang mandi guna shower....

Sebenarnya tak bagus taw kalau kita mandi camtu sebab ia bole memberikan kesan yang buruk pada kesihatan diri kita.

Nak tahu kenapa?
Seeeebaaaab....

Kalo kita mandi camtu sistem saraf pendarahan otak kita akan mengecut dek kerana siraman air itu.So ia akan menyebabkan sistem otak terjejas dan juga sistem pertahanan badan kita menjadi lemah.

Seluruh sistem hormon dan kimiawi badan kita adalah diatur dan disettingkan di dalam kepala, so cara mandi biasa lebih banyak akan memberikan impak yang buruk kepada sistem pertahanan badan.

Jadi, apa itu mandi songsang?
Mandi songsang nie adalah amalan membasahkan tubuh badan bermula dari kaki dan beransur-ansur membasahi bahagian atas badan kemudian diakhiri dengan kepala.

(kecuali mandi hadas besar dimulakan dari siraman di kepala.)

First time lukis kartun...blajar dari video zackzukhairi...credit to him...(^^,)

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN (INSYAALLAH)

  • Menjadikan pengamalnya awet muda dan fresh.
  • Mengembangkan salur darah otak-menjadikan sistem darah di bahagian otak jadi bertambah baik untuk berfungsi.
  • Menjadikan sistem pertahanan badan akan bertambah baik fungsinya seterusnya menjana sistem hormon badan dengan lebih hebat untuk tahap kesihatan yang maksimum.
  • Mengurangkan tekanan (stress) yang telah dihasilkan oleh otak.
  • Melancarkan perjalanan darah.
  • Menjadikan pengamal semakin pintar.
  • Meninggikan daya ingatan.
  • Mengelakkan atau mengurangkan sakit kepala.
  • Menjadikan state mood yang tenang dan ceria.
  • Menjadikan jiwa sentiasa bersemangat.
  • Memiliki daya ketahanan mental.
  • Menambahkan semangat berani
  • Menguatkan gusi dan gigi dan banyak lagi yang akan diketahui apabila mula diamalkan.
13 comments View Post

Letih Puasa

Janganlaaa mcm ni...
Gi buke lah klu tak larat!



















Saja nak bagi korang tersenyum... apa-apa pun semoga kita semua mendapat keberkatan di bulan yang mulia ni...Selamat Berbuka..(^^,) (jangan berbuka sekarang pulak..hoho)
8 comments View Post

creative snap (^^,)

1 comment View Post