Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

subjects for semester 6



CST332 Internet Protocols, Architecture & Routing



CMT326 Hypermedia & Multimedia Information Systems

AKP202 Organizational Behaviour


LHP456 Spoken English

CLT301 Projek Prasiswazah (FYP)
4 comments View Post

lovebite dari kekasih gelap


video

pengajaran pas tgk video nie
tahan setahan tahannya untuk tak tido pas asar...
buat lah apa yang termampu..huhu~
tgk muvi ke....g kaco kawan ke *hehe*
Leave a comment View Post

SMASH THE ICE [GAME]

3 comments View Post

bahang ketensionan semakin terasa ~

1. FYP (final year project) - byk belum siap....
2. Result final exam ??
3. Nak amik subjek dr major
apa sem depan ??
4. Technical report FYP yg menyerupai research paper yg tersangat
mudah kacang putih itu...
*ingtkan da xjumpa da format
research paper* aduyai~
5. nak daftar bpa unit ye sem depan...FYP lagi~



*lepas geram*
5 comments View Post

FLEXIBLE BONES [GAME]

xde perasaan nak wat pape...oh tidaaakkk...byk keja xsiap...huwaaaa

8 comments View Post

normal feeling

Terasa seperti mahu meng'delete semua post
dan memulakan "hidup" baru
ntah pape je aku merepek kat post2 sblum nie

1 comment View Post

design *merepek*

saje boring nak conteng...
xde mood nak wat keja...
pastu wat mende nie ada mood lak eh...

--->


---->


--->


--->
11 comments View Post

bila jari gatal meng'klik2, bila mata terkebil2, bila hati rasa jeles



Salam


oh cik jari nape awak sangat gatal...?? "eh2,aku lak yg bersalah"
oh incik mata...knapa awak suka usha-usha diorang...?? "aku pun salah jugak ke"
oh incik hati kenapa perlu jeles....?? "itu sifat semulajadi saya"


kahkah3...demam ke ape tulis tajuk camtu?....
itulah penyakit yang selalu dihadapi bila berblogwalking ke blog2 lain...
buka blog nie..."eh2 cantiknya header die"
buka blog tu..."cantiknyaaa template die"


jeles i tengok...tapi malas la nak decorate2 nie....xsempat...banyak kerja kena wat...(banyakkah?)


ye mmg banyak...banyak mende relate to fyp (final year project) yang harus dan marus erk bahasa pe lak nie di settle'kan...aduyai~


ada sape2 penah wat PORTAL x ?
den nak tnya sumthing nie...huhu~


p/s : agak2 kalo cik kumbang wat service design header and template blog ada org tempah x eh?...gagagaga~ =D (geli usus den dongau)
7 comments View Post

1 4 3



dear encik kumbang,

I LOVE YOU
I MISS YOU

p/s: first tyme post jiwang....sila tutup mata yee... huhu
Leave a comment View Post

no title

salam..
banyak mende nak story
tapi malas..

saje wat post nie...
naaaakkk jugak tulis sumthing..
lama da xhupdet blog nie..
xsempat nak story mori...
banyak keja dlm 1 masa...

malas nak tulis daa...

~the end~
1 comment View Post

sapa sentuh die kalah [GAME]

Salam,

dulu-dulu korang sekolah rendah kan..pena x main mende nie...amik satu kertas..pastu korang lukis la pape contoh macam lukis rumah then ada jambatan...ada balai polis...pastu korang cucuk2 kertas tu guna pen bagi kertas tu jadi lubang2 banyak2...then korang pegang kertas tu dengan kawan korang then lalukan pen/pensil kat bawah kertas tu untuk ke destinasi yang korang tentukan tapi dengan syarat xbole masuk lubang..pena x main macam tu?...

kalo korang xpena meh try main mende nie...prinsip die sama je...korang gunakan mouse korang and lalukan titik wana biru tu...tapi jgn sentuh dinding sekeliling die...(erkk..urdu x apa aku gtaw..haha) okies..jom kita mulakan...

jeng jeng jeng~




sapa kalah kat level 3 jangan marah cik kumbang yer...bukan cik kumbang yang wat games nie..lalalala~

*dak2 USM xle buka games nie...USM block...sila guna proxy ngeh3*
10 comments View Post

100 followers ???



Salam
sekarang da jarang hapdet...huhu (bz sket)

Thanks to all my followers...
Trimalah award yang xseberapa ini...sob3~
xsangka da 100 followers blog cik kumbang nie....terharu I (pdhal org lain da beribu2 da pun)

xsempat nak create yang cantik2 molek (^^,)...(hak3)
xbpa sihat ri ni..huhu

gud nite every1..daaa~
(-_-) ZZZzzzzzzzzzzzzz...................
3 comments View Post

kon..pi...us

1.


2.


urmmm...header mana lagi OK ye?...huhu~
2 comments View Post

sape terer baling kertas masuk dalam bakul sampah ? [GAME]



*ada cik kipas membuat ganguan di tepi hihi~
1 comment View Post

no title





Mmm,
Oh,

They can say anything they want to say,
Try to bring me down,
But I will not allow anyone to succeed hanging clouds over me,
And they can try hard to make me feel that I don't matter at all,
But I refuse to falter in what I believe or lose faith in my dreams,

'Cause there's,
There's a light in me that shines brightly,
They can try, but they can't take that away from me,
From me,

Oh, no
No no no no no no no, they,

Oh, they,
They can do anything they want to you,
If you let them in,
But they won't ever win,
If you cling to you pride, and just push them aside,
See I,
I have learned,
There's an inner peace I own,
Something in my soul that they cannot possess,
So I won't be afraid and the darkness will fade,

'Cause there's,
There's a light in me that shines brightly, yes,
They can try, but they can't take that away from me,

No, they can't take this precious love I'll always have inside me,
Certainly the Lord will guide me where I need to go,

Whoa,
They can say anything they want to say,
Try to bring me down, but I won't face the ground,
I will rise steadily sailing out of their reach,
Oh, Lord, they do try hard to make me feel that I don't matter at all,
But I refuse to falter in what I believe or lose faith in my dreams,
'Cause there's a light in me that shines brightly, yes,

They can try, but they can't take that away from me,
From me,
No no no no no no,
Mmm.

p/s: rasa mcm nak delete blog nie...ada sape2 nak amik alih?..
3 comments View Post

10.10.2010

2 comments View Post

main belon version 2 [GAME]

6 comments View Post

happy birthday KAK DANYA


Salam,

kak Danya... selamat hari lahir....semoga berjaya dalam kerjaya & kehidupan serta sentiasa dalam lindungan-NYA...

Semoga apa yang diimpikan akan menjadi kenyataan..

Terima kasih sebab banyak membantu kami semua (ur junior)...kak danya adalah senior terbaik yang patut kami semua contohi...








"Saat baru, hari baru, umur baru, hidup yang baru… berubahlah duhai diri, hari ini lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini, yang lalu tetap berlalu, kelmarin yang pergi takkan kembali, semalam yang hilang tak kan hadir semula.."
8 comments View Post

Wah terharunya ~ wink wink



TQ nOah =)
2 comments View Post

sape xde keja meh buka nie [GAME]



pastu hampa pening aku x mau bertanggungjawab...hahaha
5 comments View Post

Cara sihat tambah berat badan






Salam,

wah...perlu ke beli produk2 yang ntah pape tuh?
agak-agaknya apa la yang dia taruk kan dalam ubat tu sampe bole tambahkan berat badan...
ase2 ada serbuk batu x?..hak3~

disebabkan tensi dengan post yang lalu maka dan hanya jika aku tersengaja saiko meng'seacrh cara sihat tambah berat badan...
menurut apa yang telah di'search :

" Gemuk atau kurus seseorang bergantung kepada banyak faktor-faktor lain seperti metabolisma tubuh, diet yang tidak teratur dan seimbang, genetik dan penyakit.

Produk-produk pelangsingan badan maupun "weight gain", sesetengahnya boleh memberi kesan sampingan yang tidak baik kepada kesihatan jika tidak diikuti dengan betul dan kadang-kala tidak memberi hasil seperti yang diimpi-impikan malah lebih memudaratkan.

Produk pelangsingan badan lebih banyak terdapat di pasaran berbanding produk penambahan berat badan.~http://zahcorner.blogspot.com "

Amalan Penambahan Berat Badan Yang Sihat




1.Penting untuk mengambil banyak makanan yang tinggi kalori,protien dan garam galian
-caranya-
-gantikan nasi dengan roti.Roti mempunyai kalori lebih besar berbanding nasi atau boleh mengambil nasi dan sejam kemudian roti
wah nak kena slalu beli roti la pasni..asal lapor je..ngap sekeping roti..hak3~

2.Jangan tinggalkan waktu makan dan seelok-eloknya makan tiga hidangan utama bersama dua atau tiga hidangan snek sehari
-caranya-
-pilih snek yang tidak mengandungi bahan kimia dan pengawet berlebihan.digalakkan mengambil snek seperti sandwich,kekacang,biskut,minuman bersusu,jus,keju,buah-buahan kering dan kentang lenyek.
wah...cam complicated gak nak ikut nie..hurm...susu and buah je lah
3.Makan secara kerap.jika tidak mempunyai selera makan,boleh makan lima atau enam hidangan kecil sehari
-caranya-
ambil hidangan yang sihat.amalan mengambil makanan ringan bukan sahaja menambah lemak yang tidak sihat,tetapi melambatkan proses metabolisme tubuh.
hah??! 5-6 kali makan sehari?? byknya...aku mkn pun 3 kali je sehari..haish..genna nie~
4.Pada waktu pagi,ambil makanan yang mempunyai sumber karbohidrat dan protien tinggi
-caranya-
-minum satu gelas susu pada setiap hari,roti atau telur separuh masak.hindari makanan yang mengandungi banyak lemak
oh..minum susu jela plus roti sekeping
5.Melakukan senaman secara teratur
-caranya-
-lakukan senaman senaman bina badan,angkat berat dan tekan tubi untuk membina otot badan 30 minit setiap tiga atau empat kali seminggu.pastikan yang bertambah adalah otot bukan lemak ketika proses menambah berat badan
erk..senaman??...nie yang sensitip nie...jarang yang teramat aku bersenam..bole kira dengan jari bpa kali je bersenam duk USM nie...bersenam basuh baju jela....hahaha~

6.Selepas selesai senaman,boleh gantikan tenaga yang keluar dengan mengambil makanan yang berkalori tinggi
-caranya-
-ambil makanan yang mempunyai sumber protien dan karbohidrat.ini untuk mengantikan kandungan gula dalam badan yang telah dikeluarkan sewaktu melakukan senaman.
beres2...(^^,)
7.Mengamalkan pemakanan mengikut panduan piramid pemakanan Malaysia
-caranya-
-lebihkan pengambilan hidangan bagi setiap kumpulan makanan kecuali gula,minyak dan lemak dalam makanan
hurm....tengok la kalo rajin...lalalala~
8.Sokongan makanan tambahan
-caranya-
-contohnya vitamin B yang membantu mencerna nutrisi yang diambil
 halorh...perlu ke beli vitamin??...
3 comments View Post

Sila terima kenyataan OK

Salam

Saya suda berada di USM..oh tidak...sesungguhnya hanya jasad berada kat cni..hati & perasaan masih tertinggal di rumah...dan saya masih xdapat terima kenyataan bahawa diri ini bukan lagi berada di rumah
uwaaa....

ya saya mengaku banyak kali nangis hari nie sebab rindukan family kat umah...huhu
tgh taip post nie pun rasa sebak je...

haish~
harap-harap 2-3 hari lagi OK...

4 comments View Post

sedey

sedeynya....(T_T)

nanti xdapat rasa masakan mak untuk 2bln...
xdapat gurau2 dengan adik2 ..(T_T)

sekarang ada kat umah...tgh pack barang2 and baju2
jap lagi nak naik ferry da..uwaaa...uwaaa
sedey....
xmau balik penang....uwaaa

1 comment View Post

Bole tak kalau postpone je??


kemalasanso mahuso pulangso keso situso...

6 comments View Post

SELAMAT HARI RAYA


Salam..
jap lagi cik kumbang nak balik kampung...tata =p

balik 1 week je...then raya ke-4 balik Langkawi smula coz hari isnin keja...huhu
disebabkan kat kampung signal xbpa kuat...so malas nak bawak balik laptup...

memula tu ingat nak publish post nie mlm gyaha...tapi blog cik kumbang ada prob apa ntah..jadik cam xberapa betul skit tymenya...huhu~

xpola lah nok wat lagu mano kang?..(tetibe loghat rojak plak..)

OK lah..cik kumbang nak siap2 dlu...to all my friends and also rakan2 blogger cik kumbang nak minta maaf if ada wat salah & silap ...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN
4 comments View Post

Hampa Bosan Dak?...Jom Kita Main Menda nie [GAME]

Haaaa...hampa dok buat apa tuu?...kami nak tanya nie..hampa boring dak la ni?...kalau hampa boring kami nak ajak hampa main...nak dak nak dak?...hampa paham dak kalau kami cakap loghat lagu nie?...hampa paham kot noo...(sengeh2)..


Nie kuda-kuda kami...Dari depa nie baby lagi kami da latih depa suruh nyanyi...depa nie sangat istimewa taw...sebab depa nie ada sora yang berbeza-beza?..tak percaya ka? Hampa try la main-main dengan depa...


Hampa jaga elok-elok taw kuda kami nie...kalo hampa baik hati hampa beli la Roti Gardenier ka kat depa-depa nie naa...(demand sungguh...haha)errk..kuda makan roti ka?..(befikir)


Click ja kat kuda mana yang hampa berkenan...sat g dia nyanyi laa...=)


**************************************************************************


Haaa yang nie pula...main pecah-pecahkan belon..(belon ke?watever la noo)....dulu-dulu kan masa kami kecik-kecik kalau mak kami beli koi kan...hampa taw dak koi yang dalam tin tuu...eh lupa..hampa panggil biskut...hehe...haaa....biskut yang ada banyak-banyak jenis tu...kan antara lapisan koi-koi tu ada macam plastik bulat-bulat macam belon tu kan...hampa pena beli dak?...kalau mak kami buka ja tin koi tu kan...menda pertama yang kami buat adalah berebut plastik tu dengan adik-adik kami...hahaha...sebab nak pecahkan belon-belon plastik tu...best ooo...pastu kalau da malas sangat kami lompat-lompat atas plastik tu...pastu bunyi pop pop pop....pastu apa lagi mak kami pun marah-marah la kat kami adik-beradik sebab hingaq...haha

Hampa nak try main dak?...
tak yah beli koi/biskut tu pun hampa bole main juga...
nie kami da ambik gambar dah..pastu kami tempek kat sini...nak share-share dengan hampa...bole kita main sama-sama....

Hampa tekan-tekan ja kat belon tu nanti dia pecah la...kalau malas tekan hampa pilih manic mode...sat g bila hampa lalukan ja cursor kat belon tu teruih dia pecah...


semoga hampa happy-happy la no bermain dengan kuda-kuda and belon kami tu naa...


p/s:kompom ramai xfaham...kuikuikui
koi = kuih
sora = suara
teruih = terus
13 comments View Post

Awak kenal ke siapa dia?



p/s: kata2 kat atas skali tu dipetik dr msg Encik Kumbang...huhu~
2 comments View Post

BUKTI FENOMENA BULAN ADA DUA ~

Assalamualaikum...

sebelum start wat keja sempat BER'blogwalking kejap...and terjumpa satu blog dimana the owner of that blog sempat snap pic fenomena bulan ada dua yang cik kumbang ada post semalam tu...

And ada juga sorang blogger nie dia wat post...dia cakap jangan percaya suma tu..menipu je...memangla kita xdigalakkan percaya email2 tu...tapi at least....(malas nak sambung...den puasa)

berikut adalah gambar-gambar fenomena yang berlaku pada pukul 12.30am semalam...for more info click here ASSOYFINGER67


Klik kat gambar tuk tgk dengan lebih jelas...tgk bulatan kck wana purple tu

selepas fenomena
p/s: congrat to Encik Kumbang sebab menang dlm pertandingan tilawah al-quran semalam...Alhamdulillah~
14 comments View Post

Watch Two Moons on Earth on 27 August 2010 ( ESOK !!! )

BERITA TERKINI !!!!!
Last week aku terima satu email...FROM one of the LAFARGE staff...
(forgot to share wif uoall)

27 August 2010, the whole world would see two moons in the sky, everybody is waiting for this wonderful moment, the scientist are waiting for making film of it, on the other hand some more steps are taken to see this beautiful moment together with friends. this happens after every 277 years. The Mars will appear in August in the sky with dim light and at 27 august when it is 34.65 million miles away from earth then it will start looking two moons in the sky. This will happen in 2287 again and happened in 1733 in past.




p/s : don't know whether this email is true or not...juz wait for 2morrow




4 comments View Post

First Award dari cik akuLife

LOVE award


Thanks to akuLife
ma kasih bangat ya karena sudi bagi award pada cik kumbang...
(erk...indon mana la sesat nie)
hehehe~
First time dapat award nieyh...huhu



p/s: ekceli da muak tengok template nie...huhuhu...ase cam nak design template yang bawu..tapi xberkesempatan...sob3~
1 comment View Post

Cara Unblock Facebook

Cara Unblock Facebook

Assalamualaikum...


Watpe tu korang?...haaa...g bukak periuk eh?..hohoho
tak puasa yee...=p

Pejam celik Pejam celik da 16 hari da eh kita berpuasa...kejap je rasa...
pastu pejam celik pejam celik da nak abih da Industrial Training...haish~
nie yang den dok gemar nieyh...

Sebab pabila tamat je LI (latihan Industri) den akan kembali ke zaman yang penuh dengan onak & duri (hiperbola bola giler...haha)

Dengar citer da banyak website kat USM yang kena block...Alaaaa...xbest la camni...xle donload muvi da la kat lab nanti (padahal dari sem lepas lagi xley)...haha~
(nasib baik diowang Xblock FACEBOOK...huhu)

xpe2...kami budakCS akan cuba sedaya upaya untuk memecahkan pagar yang menghalang untuk kami membuka website yang hampa sekat tuu...(jahat nau)

Disebabkan den tidak berada di USM wat masa sekarang...dengan ini saya mengamanahkan kawan2 yang berada di USM untuk mencuba yer resipi-resipi yang bakal saya beri nie...moga-moga berhasil lah yer...bole kita pakat download muvi pasni..hakhak~
(ish2..jahat nau bulan-bulan puasa nie ajak wat jahat....korang try lepas raya lah ye....hahaha)

Korang bukak lah salah satu resipi kat bawah nie...pastu masukkan je website yang diblock tu..
Cuba taw...nanti kasik tahu hasilnya yer...wink2~

Cara Unblock Facebook

p/s :majority website2 kat atas nie utk unblock facebook kalo xsilap...den xtorai pun lagi~
3 comments View Post

Mesti korang rasa serba salah kan nak jalan atas Lantai camni












2 comments View Post