Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

Maksud Kotak Kecik di Belakang Alat Kosmetik

Assalamualaikum & Hi

Korang pernah nampak tak gambar ni di Share di Facebook?

kotak di belakang produk

Disebabkan terpengaruh dengan gambar yang di share di Facebook ni,aku terus tukar produk skincare yang aku guna sebelum ni (Clinelle).Next entri aku update tentang skincare baru tu.Kotak kecik di belakang Clinelle nye produk warna hitam,so aku terus decide nak tukar product lain.*mudah sungguh terpengaruh ye ish3

kotak di belakang produk

Bila aku google2 untuk cari info pasal gambar tersebut,aku jumpa link ni [http://www.hoax-slayer.com/squares-on-tube-hoax.shtml].Then baru la tahu it's just a hoax.

Kononnya kalau kotak kecik di belakang sesuatu produk tu bewarna:

1. Hijau - 100% diperbuat dari bahan semulajadi (natural)
2. Merah - 50% diperbuat dari bahan kimia, 50% diperbuat dari bahan semulajadi
3. Hitam/Biru - 100% diperbuat dari bahan kimia

Sebenarnya semua tu TIPU  hohoho
Kotak kecik tu sebenarnya dikenali sebagai "eye marks" dimana ia dijadikan sebagai tanda supaya dapat dibaca oleh sensor semasa packaging process.So kotak kecik tu takda kaitan langsung dengan bahan-bahan yang terkandung dalam sesuatu produk tersebut.

kotak di belakang produk
Komen dari Wafflesatnoon.com

Sumber:
1.http://wafflesatnoon.com/2013/03/04/hoax-meaning-of-squares-on-tubes/
2.http://www.hoax-slayer.com/squares-on-tube-hoax.shtml

P/s:
Tapikan best juga guna skincare baru ni.haha xoxo :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. laaa.... terkejut denotadi inngat betul.. rupanya sbg tanda tu.... terima kasih CK, sebelum ni deno pun tak tahu^^

    ReplyDelete
  2. Thank you for sharing..baru tahu benda ni hoax..penah tgk org share 'fakta' ni kat fb..

    ReplyDelete
  3. BARU TAHU sekrang ni apa maksud warna2 ni .. thanks darl .. nice sharing ! :)

    ReplyDelete
  4. ..adeh..tertipu jgk..gara2 bnde tu tukar pkai produk Himalaya..nsb baik serasi . :P

    ReplyDelete
  5. @Zira Azizhihi give me 10...sama la kita,nasib baik produk baru tu serasi juga :)

    ReplyDelete

Terima kasih datang Belog Cik Kumbang & komen sini.
Nanti Cik Kumbang reply di blog korang ye (^_^)
Jom Like Belog Cik Kumbang di facebook !
Blog Archives for Mobile View