Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com

HEADER BARU 2013

Salam akhir tahun hehe
Akhirnya siap juga header koboi kat atas tu.Tapi CK still suka header lama tsskkk~
xpela sekali sekala tukar yang baru kan

[Header Baru 2013 !!!]

[Header pujaan ramai hikss >_< *still sayang header nie,banyak kenangan sob]

   Selamat tahun baru 2013 !!!
17 comments View Post

BLOG REVIEW
3# Mrs Ujie *213

Blog bertuah minggu ini adalah blog "Cik Zilah"


 Ekceli nie blog cik awek classmate aku masa kat U dlu kui3~
hye cik zilah wink3!!!



apa lagi JOM TERJAH !!!!!!

p/s: Nak tahu macam mana blog beliau boleh terpilih sebagai blog bertuah? Klik SINI


12 comments View Post

♥ Birthday GA by Sharina ♥


♥ Birthday GA by Sharina 
sponsored by 
Lyssa,Eita,Maisarah,KinaApitShida and Atiqah ♥ 
thanks a lot :)

CK tag semua followers Belog Cik Kumbang kui3~
Banyak hadiah menarik yang ditawarkan kepada pemenang :)
Jom join ramai-ramai wink3!!!
Klik SINI untuk join ^__^

19 comments View Post

Pemenang 1st GA Belog Cik Kumbang


Tahniah to Sarah Izzah :)


Salam MAAL HIJRAH 1434H ^__^

7 comments View Post

BLOG REVIEW:
2# Wacanaku *132

Blog bertuah minggu ini adalah blog "Wacanaku"


banyak informasi terkini kat blog beliau :)



apa lagi JOM TERJAH !!!!!!

p/s: Nak tahu macam mana blog beliau boleh terpilih sebagai blog bertuah? Klik SINI


3 comments View Post

BLOG REVIEW:
1# Aira Shahira Azmi *347

Selamat datang ke segmen baru Belog cik kumbang poyo hahaha 
Setiap minggu (ikut kerajinan i la kan kekeke) cik kumbang akan review blog yang bertuah (dalam list Exchange Link) dengan menggunakan bantuan random.org 

Okay blogger bertuah minggu ini adalah blog cik Aira Shahira Azmi ~



JOM terjah blogger comel nie wink3!!  ~
3 comments View Post

Wordless Wednesday


4 comments View Post

SOALAN RAMALAN BM & BI SPM 2012

It's Saturdayyyyy
hoyeah cuti wink3~

Mesti adik-adik yang bakal menduduki SPM tengah cuak kan sekarang
hahaha *gelak jahat rasakan korang 
semalam adik aku mesej and bagi list spot question untuk paper BM & BI SPM 2012.
So alang-alang da carikan untuk adik aku, baik aku share kat sini kan.
Ok kat bawah nie adalah list spot question untuk paper BM & BI yang adik aku bagi.Kalau adik-adik nak details/huraian bagi setiap point kat bawah nie bole tinggalkan email adik-adik kat bawah entry nie nanti akak kum *nama glamer dia xle tahan tu haha emailkan kat adik-adik ye~ Nak share kat sini panjang berjela sangat dalam 20page kot huhu~ So kalau nak bagi email eh :)

Good luck kepada semua adik-adik yang bakal menduduki peperiksaan SPM hari isnin nie.Buat yang terbaik, SPM nie penting taw huhu~


ENGLISH
Section A
1.Report-Curriculum
2.Report-Bully

Section B
1.Bad condition in school
2.Important of tuition
3.Advantages of going on holiday
4.How to improve sport in malaysia
5.Love of money

NOVEL: CATCH US IF YOU CAN 
1.Theme of family love
2.Character who show courage
3.A lesson that you can learn from the novel

BAHASA MELAYU
Karangan 
1.Faedah Membaca
2.Masyarakat penyayang
3.Kem motivasi
4.Faedah Bersukan
5.Disiplin
6.Langkah menangani jenayah

NOVEL: AZFA HANANI & KEMBARA AMIRA
1.Perbandingan antara novel
2.Latar belakang masyarakat
3.Teknik Plot
4.Peristiwa menarik
5. Dua nilai murni

Sumber Gambar Dari GOOGLE

6 comments View Post

BELOG CK MENANG CONTEST

Alhamdulillah syukur sangat-sangat  ^__^
Tak sangka pun dapat menang contest "blog siapa yang kawaii tu?"
Sebabnya belog kawe nie xde doodle-doodle comey ala-ala kawaii huhu
apa-apa pun terima kasih yang tak terhingga kepada penganjur contest iaitu akak cci & Dysha sebab pilih belog CK sebagai pemenang keempat =)
1st time menang contest *happy >__<

Klik [SINI] untuk terjah pemenang contest yang lain wink!!




9 comments View Post

shadowsss's effectsss
















4 comments View Post

Feri penumpang harian terbesar di malaysia

Feri mymaster LANGKAWI



2 comments View Post

BELOG CK TERSENARAI DALAM TOP 10 CONTEST 'BLOG SIAPA YANG KAWAII ITU'


Top 10 Contest 'BLOG SIAPA YANG KAWAII ITU'

Alhamdulillah belog cik kumbang terpilih dalam senarai Top 10 Contest 'BLOG SIAPA YANG KAWAII ITU' :)

Thank you to akak cci & owner KawaiiDysha :)

P/s: Congrat juga kepada blog-blog lain yang tersenarai especially rakan blogger cik MIJ & cik SBK :D

pssssttt: jom join 1st Giveaway Belog Cik Kumbang.Tarikh tutup semakin hampir. Klik [SINI]
11 comments View Post

Belog Cik Kumbang 1st Giveaway


Jom join 1st GiveAway Belog Cik Kumbang !!!

Terbuka kepada semua.
GiveAway ini akan berakhir pada 10 November 2012.
Pemenang akan dipilih menggunakan random.org

Anda akan berpeluang memenangi Vector anda sendiri seperti di dalam gambar :)

Klik [SINI] untuk join :)
4 comments View Post

HAPPY BIRTHDAY CIK NAD

Happy birthday to owner 
Blog Itik Kuning, Cik Nadirah Farhana wink3!!!
2 comments View Post

BLOGGER VS KARTUN ?

Testing testing ehem >__<



13 comments View Post

"CONTEST BLOG SIAPA YANG KAWAII TU?"


BERMULA 1 OKTOBER 2012 HINGGA 1 NOVEMBER 2012 
klik banner untuk join awesome contest nie wink3!!!

Jom join ramai2 bagi memeriahkan lagi contest yang dianjurkan oleh dua orang blogger yang sangat kreatif nie :) 
*tengok banner pun tahu kan ^__^

CK tag semua follower blog CK ngeee~

Pssstttt hadiah menarik uolsss :p
4 comments View Post

Wordless Wednesday


3 comments View Post

Segmen : Yana Ajak Blogwalking

BW ke blog Mieya Atiera and terjumpa segmen nie trus join hihi 
Jom join ramai-ramai bagi memeriahkan lagi segmen yang dianjurkan oleh cik YANA kita

CK tag semua yang baca entry nie hoho :p

Klik banner untuk join !



3 comments View Post

Freebies Update

BUZZ !!!
entry pertama bulan october hehe
jiwa kacau sejak dua menjak nie macam-macam masalah datang serentak
berserabut kepala hotak mak nie nyah haha
nak design blog pun xtenteram + idea pun susah nak dapat bila otak serabut huhu

dulu xdela lama sangat cik kumbang pernah bagi freebies kat follower belog cik kumbang, tapi macam ada error, then sekarang cik kumbang da cuba fixed kan error tersebut. HOPE da ok la kot  huhu >_<

Klik link kat bawah untuk ambik freebies shoutbox dari CK wink3 !!
FREEBIES


Bila stress xde idea nak design blog, last-last godek2 la blog sendiri haha
& ada tambah button baru kat Menu button atas tu, selamat terjah uolss :p


Leave a comment View Post

Segmen: Pencarian Bloglist Sept-Okt Mieya Atiera


Jom join ramai-ramai wink3 !!!

Klik banner untuk join bloglist Mieya Atiera

5 comments View Post

SAPE BUAT CONTEST ? NAK JOIN !!!

Tiba-tiba rasa macam nak join contest
tapi tak tahu blogger mana yang tengah anjurkan contest sekarang nie
Disebabkan rasa serabut dengan kerja-kerja yang ntah hape-hape nie
Release tension jap join contest

Sape ada buat contest ???
Cik Kumbang nak join nie *kalau syarat contest yang dianjurkan tu senang2 ck join la kekeke*
Tinggalkan link contest eh, CK nak join wink3 !!!

psssstttt : Macam nie la jadinya bila otak ngah serabut ! 


Nak fon nie seketul...sape kayo hadiah satu kat cik kumbang kekeke :p

11 comments View Post

HAPPY BIRTHDAY KAK IZWA


9 September 2012
Happy Birthday Kak Izwa yang comellll !!!
Semoga murah rezeki dan sentiasa happy2 selalu di samping family terchenta ♥♥♥

p/s:quick update sebab terlampau busy sob3~
akak sowi lambat wish huhu~

5 comments View Post

TEMPAHAN TEMPLATE DIBUKA !


Akhirnya order dibuka semula tapi limited
Untuk 6 tempahan terawal sahaja tssskkk~
Gambar kat atas adalah the latest template yang berjaya disiapkan :)

BERMINAT untuk menempah?
Email me at cikkumbang12@gmail.com 

5 comments View Post

Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin



Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin :)
0 - 0 ^__^

#Nak duet ghaya datang ghumah :p

P/s: Malam nie balik kampung, yeay !!!
6 comments View Post

SOFTWARE apa yang perlu ada?

The Easiest, Fastest Way to Update or Install Software



P/s:
Sharing is caring ^__^, Happy Fasting ♥♥♥
3 comments View Post