Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com

TEMPAHAN TEMPLATE DARI KAK MAS

Alhamdulillah this is the last order untuk tahun 2011 :)

Details order dari kak mas:

1.Column: 3 column
2.Combination colour/ Theme colour: purple + brown

HEADER
Tagline : Dhia's Chocolate
Lovely 'n' Yummy Chocolate

NAVIGATION MENU
1. about me
2. list of produk
3.exchange link

Nak blog nampak sedap...

This is the result:



TQ akak ^__^

P/s:
first tyme aku buat dolly ^__^
berjam2 nak siapkan ...tp xpe belajar mende baru weeee~ :)
5 comments View Post

TEMPAHAN TEMPLATE DARI KAK IZWA V2

Ekceli ini adalah kali kedua kak izwa order template ngan cik kumbang
kalau korang nak tahu kak izwa nie awesome gilersss
baik sangaaaaaaaaaaat and sangat2 la sporting
best kalau dapat kakak macam dia sob3~
sedih jap xde kakak T__T

kalau template DULU kak izwa nak yang sweet2 tapi untuk template yang kedua nie kak izwa nak gabungan kaler black and pink....beliau email draft macam kat bawah ni :





And this is the result:


Maceh akak ^____^
5 comments View Post

WORDLESS WEDNESDAY


p/s: 1st tyme wat dolly ~
11 comments View Post

DESIGN BUNTING KAWEN + ZOO TAIPING

2 tajuk 1 post jimat ckit !!!
macam la kena bayar kan padahal dia malas nak update blog banyak2 kali hik3

Okeh Cerita Pertama

1. DESIGN BANNER KAWEN

Alkisahnya bermula apabila *dia nak start merepek la tu*
ada sorang kawan aku tanya bole tolong design banner kawen untuk kakak dia tak...
neves jap nak jawab, sebab aku tak pernah kot design banner kawen lagipun nanti nak kena print2 lagi, susah juga nak anggarkan size and resolution yang sesuai tapi sempat juga la buat research sikit-sikit pasal banner/banting kawen ni. [credit to: Ezhan Artwork]
Tema design warna gold and jadi la seperti pic kat bawah nie jejeng !!!! *ok x?*


[Diorang ada ubah-ubah sikit kat banner tu masa print maybe ada cacat-cela ckit kot design aku buat tu sob3 almaklum lah first tyme xtaw pape lagi huhu]



Cerita Kedua

2. ZOO TAIPING

Unplanned visit ecewah omputih gitu
Kitaorang xplan pun nak g Zoo Taiping tu.Actually lepas je g wedding kakak kawan aku tu, kitaorang ingat nak terus balik kebetulan plak lalu kat area Zoo Taiping tu apa lagi terus nak g situ la
Dengan pakai baju kurung lip lap lip lap nak masuk zoo, memang xpernah pernah orang buat lah *buang tabiat betul* hahaha
Segan kot masa masuk zoo tu suma pakat duk tengok, pasaipa la budak2 ni masuk zoo pakai baju kurung bagai hahaha....dengan kasut masing2 dah la tinggi 2-3 inci [hiperbola sgt] buatnya kena kejar ngan monyet-monyet kat situ x ke naya haha
Lama dah x g Perak after abis blajar kat KMPK[Kolej Matrikulasi Perak] dulu.
Enjoy giler lah g Perak.TQ Seha ^___^

5 comments View Post

CONTEST : IMPIAN MENJADI REALITI
[Tarikh Tutup Ditunda]


Dengan ini dimaklumkan bahawa tarikh tutup CONTEST :  IMPIAN MENJADI REALITI ditunda ke16 Januari 2012.Hal ini adalah kerana owner blog akan menghadapi peperiksaan terakhir beliau di Universiti Sayang Mahasiswa terchenta ini *haha
[aku rasa macam salah je tatabahasa aku dalam ayat ni]

Pasaipa skema sangat ayat akuh tuh hahaha ~
Okay lah straight to the point, tarikh tutup contest akan di'extend ke 16 Januari 2012 sebab aku ada exam plus bole bagi peluang pada sape2 lagi yang nak join contest ni.Agak kuciwa sebab ramai yang tak join tapi xpe hadiah tetap akan diberi seperti yang tertera pada syarat2 contest *wink .Syabas kepada yang join sebab anda mempunyai semangat yang tinggi untuk design template korang sendiri.Yaaa itu bukan satu kerja yang mudah.Sebab tu ramai yang xjoin kwang3....

Kepada blogger2 yang nak join bole [KLIK SINI] untuk tengok syarat-syarat contest.

Senarai peserta contest: [Saingan sengit]

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/11/contestimpian-menjadi-realiti.html
http://inibeloghati.blogspot.com/2011/11/contest-pian-menjadi-realiti-by-cik.html
http://nurul-izwa.blogspot.com/2011/11/contest-impian-menjadi-realiti.html
http://rayquazstory.blogspot.com/2011/12/contest-impian-menjadi-realiti_18.html
http://lynnlinda.blogspot.com/2011/12/contest-impian-menjadi-realiti.html

p/s:
Macam mana susah korang duk pikir nak design template tu, macam tu la apa yang aku rasa setiap kali dapat tempahan taw :p
11 comments View Post

Sistem Barter | Blog Make_Over Vs Vector

Blog Make Over Vs Vector

Belog Cik kumbang buat sistem barter dengan blog ccicutewatermark [CCI]
First tyme aku jumpa blog akak CCI ni terpengun aku tengok dolly-dolly beliau yang comel-comel tu
geram je tengok rasa macam nak je satu hohoho :p
Memang jatuh cinta lah tengok dolly-dolly yang beliau design xcaya g terjah blog beliau wink3~
Blog beliau memang menarik tapi kalau make over ckit-ckit lagi kompem lagi nampak lebih comel then aku pun request la nak buat sistem barter hehehe~
Aku make over blog beliau, then beliau dolly kan gambar 'cik kumbang' & 'encik kumbang' untuk aku kui3
CCI ---> Cik Kumbang


Cik Kumbang ---> CCI 


Nak template free design sendiri?
Jom join 2nd Contest Belog Cik Kumbang
Cepat-cepat esok tarikh tamat contest 
2 comments View Post

WORDLESS WEDNESDAY

4 comments View Post

TEMPAHAN HEADER

1.Details order dari Blog Suci Shawl & Scaft :

[Draft dari Blog Suci Shawl & Scaft]




[Result]


2.Details order dari Asifah :
Tagline:belog ini kepunyaan asifah fadzli
COLOUR :black,deep pink & violet @ ikut suke hati cik kumbang ase yg mane lawa *hihi*






TAHNIAH to Mr. Right sebab blog beliau dipilih untuk segmen blog review dalam Majalah REMAJA
Tumpang gembira sebab header yang aku design masuk majalah kui3~
tu je nak bagitaw sekian haha :p


Last but not least TQ to Syamim Novelis sebab pilih blog CK sebagai Blog Pilihan Hati wink3~

P/s:
Sudah berzaman entri ni duk dalam draft wawawawa~
5 comments View Post