Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

WALAUPUN TELEFON KENA CURI KORANG AKAN BERASA PUAS JIKA...

SALAM....
Korang pernah hilang handphone tak? Ataupun handphone korang dicuri ke....
bila handphone kita hilang atau dicuri mesti kita sedih kan...yela suma bende ada dalam tu...
paling risau gambar-gambar la especially yang perempuan....kalo si pencurinya lelaki habisla...huhu~




Cik kumbang ada tip untuk korang supaya even handphone korang kena curi sekalipun, korang akan berasa puas sebab si pencuri tu pun xle guna handphone tersebut...
cara-caranya adalah...eh jap sebelum tu cepat g amik handphone korang den nak bagi petua nie...hihi
ok handphone anda suda berada di tangan masing-masing?...
baiklah mari kita mulakan...
sila dail *#06# then akan tertera 15 digit nombor siri handphone korang...tulis la nombor siri tu kat mana-mana yang korang rasa selamat...nombor siri bagi setiap handphone adalah unik which sumanya lain-lain...
apa kelebihan nombor siri ni?
dengan adanya nombor siri ni korang bole deactivate'kan korang punya handphone....
let say kalo handphone korang kena curi kan...korang cepat-cepatla hubungi pusat servis handphone korang and beritahu nombor siri handphone yang korang tulis tadi tu...then diorang akan mengunci system dalam handphone korang and si pencuri tersebut x bole berbuat apa-apa dengan handphone yang dicurinya...even dia tukar simkad baru pun tok dapet jugak...:p
So, walaupun handphone kita di curi,sekurang-kurangnya kita akan berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya....


p/s:cik kumbang da simpan nombor siri handphone cik kumbang...anda bila lagi? ^__^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. pernah dengar pasal tips ni tapi tak pernah cuba pun,huhu.
    informasi yang bagus. :)

    ReplyDelete
  2. sape pena call service center inform ea berjaya ke x.....hihi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul saya da call 100x.....jawapan tetap sama. .."Maaf talian sedang sibuk sila cuba sebentar lagi"

      Delete
  3. pusat servis hp tu kt mn?and cne kita nk tau no dia?

    ReplyDelete
  4. eh...
    cm mnarik jerk..
    kne praktik nieh..
    saper nk curi fon saya:p

    ReplyDelete
  5. wahh info yang menarik.. best... baru tawuu

    ReplyDelete
  6. embun pagi:yang tu cik kumbang pun xpasti la...maybe kedai tempat kita beli fon tu kot...

    p/s:anyone yg tahu sila la kongsi..ngeee~ :)

    ReplyDelete
  7. terima kasih cik kumbang coz share.
    chara dah 2x hilanng handset kesnyer x ingat letak mane, tapikan lepas tu jumpa balik.hihi;)

    ReplyDelete
  8. info yg bguna..
    aza dahbuat cik kumbang
    :)

    ReplyDelete
  9. cik kumbang..cik kumbang..thanks yer.infomasi yg amat berguna.saya dah buat....lepas ni sapa curik hp sy lagi..padan muka dia..

    ReplyDelete
  10. tq dik kongsi..bleh akak sharing ngan kengkawan akak yang lain dlm n luar blog..huhu..akak sendiri 3x ilang hp kena curik.paling mahal 2500beli..gila tak??

    ReplyDelete
  11. betul tu...tu no IMEI. no y unik untuk setiap fon.. company y produce memang boleh lock pon pakai no ni. so, better simpan..huu

    ReplyDelete

Terima kasih datang Belog Cik Kumbang & komen sini.
Nanti Cik Kumbang reply di blog korang ye (^_^)
Jom Like Belog Cik Kumbang di facebook !
Blog Archives for Mobile View