Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com

mari kita rajin seperti semut....weeee~ [GAME]

7 comments View Post

Segmen :Saya dan Nama Blog



Untuk sertai:

1. Letak header gambar kat atas ni...
2. Tulis tajuk entry..Segmen: Saya dan nama blog...
3. Tinggalkan url entry anda...
4. Tag 3 orang kawan...dan bagitahu mereka...mereka telah diTAG...Thanx..
Mudah kan???
Tarikh tamat: 15 March 2011

Segmen : saya dan nama blog

Assalamualaikum...
tQ cik wani sebab tag den tuk join diz contest...
-cik kumbang bukannya rajin sangat nak join-join contest kalo x di tag muehehe-

okay..
url : http://www.kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/
k u m b a n g m e r a h b i n t i k h i t a m
waaa...sangat panjang kan nama belog cik kumbang...ngeee =D
semput tak nak sebut...hihihi

before this url belog cik kumbang adalah nurisfa89.blogspot.com
pastu ase cam tak best je...dat why cik kumbang tukar..
camne ley pilih nama cam gitu?
idea tu tiba-tiba keluar masa berada dalam lecture hall kot kalo tak silap....hihi -kantoi tak tumpu perhatian kat depan-
memula tu nak letak nama lain tapi nama animal juga la kalo xsilap...animal2 yang comel n kiut bin miut sahaja...-bajet haha-
pastu xtaw la cenna ley terkeluar pasal ladybird...then translate la ke BM...jadik kumbang...alahai simple sangat la pula..pastu taruk cik sebab cik kumbang..girl...ehhe...

then still ase cam urmm pendek and simple...pastu terfikir bout physical appearance of ladybird yang berwarna merah and berbintik-bintik itam itu...maka terhasillah k u m b a n g m e r a h b i n t i k h i t a m...
comel tak nama belog cik kumbang? ehhe
cik kumbang rasa nama nie agak unik, comel dan panjang untuk ditaip...kuikuikui~

Belog Cik Kumbang
this is my blog so dat why i choose dat kind of word
ekceli den tak reti sangat nak pilih-pilih or pikir kata-kata yang best...huhu
i just like simple thing -senyum- ^__^

berikut adalah belog-belog yang tercalon untuk menceritakan ecewah keunikan nama belog masing-masing 
-jeng jeng jeng-

2.arep
3.ezy
5 comments View Post

cik kumbang bela katak puru? apekah?

[Gambar : Di'snap oleh cik Azwa]

belog rosak uwaaaa
malas nak baiki xde masa...huhu
biar je la...bule x? huhu
ntah pape dulu kasik pree sekarang kena register pula tssskkkk
-oit ingat apa ke suma mende nak pree, masuk toilet pun kena bayar taw-
hah kan da kena sound ..padan muka..hahaha~
11 comments View Post

tempahan header dari cik NINI

Assalamualaikum....

Alhamdulillah...rezeki datang lagi
kali nie dari blogger kuantan...cik nini namanya...*kelip2 mata*
bukan Cik Nini yang hari tu taw...kali nie cik nini lain...wink3~
beliau request nak header yang simple and cantik...
serba salah nak trima memula tu sebab next week ada test and presentation...huhu T_T
after diskus-diskus dengan cik nini, beliau cakap tak apa, lambat-lambat pun it's ok 
*cik kumbang pun senyum la sampai telinga haha*

Fening juga nak cari idea....*muka berkerut-kerut*
-mana dengan Internet Protocol ta study seketul pun ag plus BI pun xprepare skrip *bajet je* -

Then tup-tup ta sampai 2 hari da siap header dia...
ye ye je cakap kat cik nini..."maap la maybe lewat cikit bawu siap sebab busy"
tengok-tengok kejap je....hihihi~

ekcuali once idea da datang bergolek kejap je nak siapkan...
but if idea ta datang-datang 2-3 hari juga la gamaknya baru siap...huhu

to cik nini ok tak header camtu?
simple je kan...harap-harap cik nini suka
*kelip-kelip mata sambil buat muka comey...ahaks*

[click the pic untuk pembesaran yang luar biasa...ahha]


p/s:napa cik kumbang pilih whiteboard as background header?...sebab cik nini bakal jadi teacher one day....^__^

- tq cik nadia sebab review belog cik kumbang ^__^
12 comments View Post

tempahan header dari mrs. right

Assalamualaikum....
waaa....sangat penat and letih...*menguap+tutup mulut*
rasa seperti mahu tidur tapi banyak kija tidak siap lagi maa...huhu
hari nie berjaya minum lebih dari 3 liter air...congrat tuk diri seniri...wink3~


Alhamdulillah...
cik kumbang dapat tempahan header dari mrs. right 3 hari lepas....selepas design tuk [Belog Cik Nini]....
memula tu cuak juga sebab first tyme kot nak berjinak dalam industri design header nie ...haha *bajet je an*


agak nebes juga sebenarnya sebab xbpa reti sangat design-design nie...takut juga kalo-kalo design tu tak menepati ciri-ciri yang diminta...huhu


selepas 3 hari (walaupun busy ngan beberapa ketul saimen) cik kumbang berjaya juga menyiapkan header yang ditempah setelah beberapa kali berdiskusi dgn Mrs. Right berkaitan design yang beliau mahukan...wink3~
Taaaadaaaa

[click the pic untuk pembesaran yang luar biasa...ahha]
then cik kumbang dapat award dari beliau ~
[tQ Mrs. Right ^__^]
21 comments View Post

! test your memory to remember colour ! [GAME]

3 comments View Post

tempahan header dari cik nini

Salam
hari nie and semalam sangat la takda mood nak wat pape...huuuuu~
padahal banyak gila kot keja tak siap agi...(T_T)
geram sama diri sendiri...


before chinese new year hari tuh...cik nini ada tempah swuh wat header tuk cik nini punya blogshop...
and here it is...tadaaaa


[click the pic untuk pembesaran yang luar biasa...ahha]
[Belog Cik Nini]

header hasil dari budak hingusan like me...ahaks~
saya xpro macam otai-otai yang selalu wat design header tu...huhu


cik nini cakap header nie ensem...ngeh2~
and sebagai balasan cik nini buatkan 'ladybird spesel' tuk cik kumbang...wink2~
i like...
[click the pic untuk mengusha secara lebih dekat...ehhe]
sekian...*sengeh2*


nota kaki:ada sape2 nak tempah header?..angkat tangan...hihihi =P
4 comments View Post

Library baru |USM|







antara gambar yang sempat di'snap semasa berada di Library tersebut pagi tadi.


p/s:malas nak taip..ngantuk...(-_-) (click da pic to zooming)
4 comments View Post

tali gantung expired



salam....
hari nie cik kumbang and the geng nak g library baru USM...wink3~
dah berzaman tak pergi library *kantoi* hahaha~
3 comments View Post

sketsa valentine's day


click the pic to zooming ^_^

p/s : sumber | facebook kwn
4 comments View Post

1.1.11 > 11.1.11 > 1.11.11 > 11.11.11



Tahun 2011 tahun mempunyai 4 tanggal yang aneh iaitu :
1.1.11 > 11.1.11 > 1.11.11 > 11.11.11
Sekarang cuba ini : ...ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda di campur umur anda pd tahun ini. Hasilnya pasti => 111

Subhanallah begitu hebat dan halusnya Allah s.w.t dgn ciptaannya... Allahuakbar!!!




6 comments View Post

Award to 200 Followers ^_^

Salam suma terutama sekali kepada followers belog cik kumbang yang comey2 n kachak2...wink3
Entri kali nie adalah entri TERistimewa buat FOLLOWERs blog cik kumbang....
Alhamdulillah...ramai juga yang follow blog cik kumbang yang ntah hape-hape nie...ngeee~
cik kumbang nie tak pandai sangat menulis2 nie...edit2 gambar plus merepek2 adela...muehehe~
Di kesempatan nie cik kumbang nak ucapkan terima kasih bebanyak sebab sudi follow blog cik kumbang...
And Cik kumbang ada award untuk anda suma...tadaaaaa...
This is for you all...




Disebabkan belog cik kumbang xallow right click...korang juz lalukan je cursor kat code tu then tekan CTRL and C serentak (maybe da ramai yang tahu an) CTRL+C = copy ...then paste kat blog korang...TQ again ^_^


kalo bole cik kumbang nak jga tahu npa korang follow blog cik kumbang ye?...ngeee~ xnak jawap pun it's ok ^_^


Another award from this blog:
1.30 followers
2.100 followers

p/s:
1.sowi ye sbb belog cik kumbang nie lama bebenor nak loading nye....huuuu~
2.kalo da amik award nie jangan lupa tinggalkan komen and link kat bawah nie ye...tq =)
3.tetibe perasan eh npa banyak nau perkataan 'nie' digunakan...ahaks~


3 comments View Post

cik kumbang + cik bumbleebee = felt

[first try]

[second try]

[many2 try haha]

[same with da above pic]
p/s : don't know wat to write --> blur mode
4 comments View Post

thank you Cik Ika |review|


TQ Cik Ika (^_^)
blog nie biasa2 je...byk lg blog2 otai yg menarik designnya...ngeee~

2 comments View Post

2 february | mom | encik kumbang


02.02 | 2 february | happy birthday to my mother and also to Encik Kumbang ~ wink3~ i ♥ both of you

2 comments View Post