Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com

sapa sentuh die kalah [GAME]

Salam,

dulu-dulu korang sekolah rendah kan..pena x main mende nie...amik satu kertas..pastu korang lukis la pape contoh macam lukis rumah then ada jambatan...ada balai polis...pastu korang cucuk2 kertas tu guna pen bagi kertas tu jadi lubang2 banyak2...then korang pegang kertas tu dengan kawan korang then lalukan pen/pensil kat bawah kertas tu untuk ke destinasi yang korang tentukan tapi dengan syarat xbole masuk lubang..pena x main macam tu?...

kalo korang xpena meh try main mende nie...prinsip die sama je...korang gunakan mouse korang and lalukan titik wana biru tu...tapi jgn sentuh dinding sekeliling die...(erkk..urdu x apa aku gtaw..haha) okies..jom kita mulakan...

jeng jeng jeng~




sapa kalah kat level 3 jangan marah cik kumbang yer...bukan cik kumbang yang wat games nie..lalalala~

*dak2 USM xle buka games nie...USM block...sila guna proxy ngeh3*
10 comments View Post

100 followers ???



Salam
sekarang da jarang hapdet...huhu (bz sket)

Thanks to all my followers...
Trimalah award yang xseberapa ini...sob3~
xsangka da 100 followers blog cik kumbang nie....terharu I (pdhal org lain da beribu2 da pun)

xsempat nak create yang cantik2 molek (^^,)...(hak3)
xbpa sihat ri ni..huhu

gud nite every1..daaa~
(-_-) ZZZzzzzzzzzzzzzz...................
3 comments View Post

kon..pi...us

1.


2.


urmmm...header mana lagi OK ye?...huhu~
2 comments View Post

sape terer baling kertas masuk dalam bakul sampah ? [GAME]



*ada cik kipas membuat ganguan di tepi hihi~
1 comment View Post

no title





Mmm,
Oh,

They can say anything they want to say,
Try to bring me down,
But I will not allow anyone to succeed hanging clouds over me,
And they can try hard to make me feel that I don't matter at all,
But I refuse to falter in what I believe or lose faith in my dreams,

'Cause there's,
There's a light in me that shines brightly,
They can try, but they can't take that away from me,
From me,

Oh, no
No no no no no no no, they,

Oh, they,
They can do anything they want to you,
If you let them in,
But they won't ever win,
If you cling to you pride, and just push them aside,
See I,
I have learned,
There's an inner peace I own,
Something in my soul that they cannot possess,
So I won't be afraid and the darkness will fade,

'Cause there's,
There's a light in me that shines brightly, yes,
They can try, but they can't take that away from me,

No, they can't take this precious love I'll always have inside me,
Certainly the Lord will guide me where I need to go,

Whoa,
They can say anything they want to say,
Try to bring me down, but I won't face the ground,
I will rise steadily sailing out of their reach,
Oh, Lord, they do try hard to make me feel that I don't matter at all,
But I refuse to falter in what I believe or lose faith in my dreams,
'Cause there's a light in me that shines brightly, yes,

They can try, but they can't take that away from me,
From me,
No no no no no no,
Mmm.

p/s: rasa mcm nak delete blog nie...ada sape2 nak amik alih?..
3 comments View Post

10.10.2010

2 comments View Post

main belon version 2 [GAME]

6 comments View Post

happy birthday KAK DANYA


Salam,

kak Danya... selamat hari lahir....semoga berjaya dalam kerjaya & kehidupan serta sentiasa dalam lindungan-NYA...

Semoga apa yang diimpikan akan menjadi kenyataan..

Terima kasih sebab banyak membantu kami semua (ur junior)...kak danya adalah senior terbaik yang patut kami semua contohi...








"Saat baru, hari baru, umur baru, hidup yang baru… berubahlah duhai diri, hari ini lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini, yang lalu tetap berlalu, kelmarin yang pergi takkan kembali, semalam yang hilang tak kan hadir semula.."
8 comments View Post

Wah terharunya ~ wink wink



TQ nOah =)
2 comments View Post

sape xde keja meh buka nie [GAME]



pastu hampa pening aku x mau bertanggungjawab...hahaha
5 comments View Post

Cara sihat tambah berat badan






Salam,

wah...perlu ke beli produk2 yang ntah pape tuh?
agak-agaknya apa la yang dia taruk kan dalam ubat tu sampe bole tambahkan berat badan...
ase2 ada serbuk batu x?..hak3~

disebabkan tensi dengan post yang lalu maka dan hanya jika aku tersengaja saiko meng'seacrh cara sihat tambah berat badan...
menurut apa yang telah di'search :

" Gemuk atau kurus seseorang bergantung kepada banyak faktor-faktor lain seperti metabolisma tubuh, diet yang tidak teratur dan seimbang, genetik dan penyakit.

Produk-produk pelangsingan badan maupun "weight gain", sesetengahnya boleh memberi kesan sampingan yang tidak baik kepada kesihatan jika tidak diikuti dengan betul dan kadang-kala tidak memberi hasil seperti yang diimpi-impikan malah lebih memudaratkan.

Produk pelangsingan badan lebih banyak terdapat di pasaran berbanding produk penambahan berat badan.~http://zahcorner.blogspot.com "

Amalan Penambahan Berat Badan Yang Sihat




1.Penting untuk mengambil banyak makanan yang tinggi kalori,protien dan garam galian
-caranya-
-gantikan nasi dengan roti.Roti mempunyai kalori lebih besar berbanding nasi atau boleh mengambil nasi dan sejam kemudian roti
wah nak kena slalu beli roti la pasni..asal lapor je..ngap sekeping roti..hak3~

2.Jangan tinggalkan waktu makan dan seelok-eloknya makan tiga hidangan utama bersama dua atau tiga hidangan snek sehari
-caranya-
-pilih snek yang tidak mengandungi bahan kimia dan pengawet berlebihan.digalakkan mengambil snek seperti sandwich,kekacang,biskut,minuman bersusu,jus,keju,buah-buahan kering dan kentang lenyek.
wah...cam complicated gak nak ikut nie..hurm...susu and buah je lah
3.Makan secara kerap.jika tidak mempunyai selera makan,boleh makan lima atau enam hidangan kecil sehari
-caranya-
ambil hidangan yang sihat.amalan mengambil makanan ringan bukan sahaja menambah lemak yang tidak sihat,tetapi melambatkan proses metabolisme tubuh.
hah??! 5-6 kali makan sehari?? byknya...aku mkn pun 3 kali je sehari..haish..genna nie~
4.Pada waktu pagi,ambil makanan yang mempunyai sumber karbohidrat dan protien tinggi
-caranya-
-minum satu gelas susu pada setiap hari,roti atau telur separuh masak.hindari makanan yang mengandungi banyak lemak
oh..minum susu jela plus roti sekeping
5.Melakukan senaman secara teratur
-caranya-
-lakukan senaman senaman bina badan,angkat berat dan tekan tubi untuk membina otot badan 30 minit setiap tiga atau empat kali seminggu.pastikan yang bertambah adalah otot bukan lemak ketika proses menambah berat badan
erk..senaman??...nie yang sensitip nie...jarang yang teramat aku bersenam..bole kira dengan jari bpa kali je bersenam duk USM nie...bersenam basuh baju jela....hahaha~

6.Selepas selesai senaman,boleh gantikan tenaga yang keluar dengan mengambil makanan yang berkalori tinggi
-caranya-
-ambil makanan yang mempunyai sumber protien dan karbohidrat.ini untuk mengantikan kandungan gula dalam badan yang telah dikeluarkan sewaktu melakukan senaman.
beres2...(^^,)
7.Mengamalkan pemakanan mengikut panduan piramid pemakanan Malaysia
-caranya-
-lebihkan pengambilan hidangan bagi setiap kumpulan makanan kecuali gula,minyak dan lemak dalam makanan
hurm....tengok la kalo rajin...lalalala~
8.Sokongan makanan tambahan
-caranya-
-contohnya vitamin B yang membantu mencerna nutrisi yang diambil
 halorh...perlu ke beli vitamin??...
3 comments View Post