Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

Kelebihan mandi songsang

Mandi songsang?...apa tu??...tak pernah dengar pun...

Cam pelik je bunyi...hehehe...

Sebenarnya mandi songsang nie adalah satu kaedah terapi yang saaaangat hebat dan boleh menghasilkan kesan yang menakjubkan kepada pengamalnya.Kan selalunya or biasanya kita mandi...kita akan jirus air kat kita punya kelapa dulu kan...eh..kepala dulu kan....=p

tambah-tambah kalau yang mandi guna shower....

Sebenarnya tak bagus taw kalau kita mandi camtu sebab ia bole memberikan kesan yang buruk pada kesihatan diri kita.

Nak tahu kenapa?
Seeeebaaaab....

Kalo kita mandi camtu sistem saraf pendarahan otak kita akan mengecut dek kerana siraman air itu.So ia akan menyebabkan sistem otak terjejas dan juga sistem pertahanan badan kita menjadi lemah.

Seluruh sistem hormon dan kimiawi badan kita adalah diatur dan disettingkan di dalam kepala, so cara mandi biasa lebih banyak akan memberikan impak yang buruk kepada sistem pertahanan badan.

Jadi, apa itu mandi songsang?
Mandi songsang nie adalah amalan membasahkan tubuh badan bermula dari kaki dan beransur-ansur membasahi bahagian atas badan kemudian diakhiri dengan kepala.

(kecuali mandi hadas besar dimulakan dari siraman di kepala.)

First time lukis kartun...blajar dari video zackzukhairi...credit to him...(^^,)

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN (INSYAALLAH)

  • Menjadikan pengamalnya awet muda dan fresh.
  • Mengembangkan salur darah otak-menjadikan sistem darah di bahagian otak jadi bertambah baik untuk berfungsi.
  • Menjadikan sistem pertahanan badan akan bertambah baik fungsinya seterusnya menjana sistem hormon badan dengan lebih hebat untuk tahap kesihatan yang maksimum.
  • Mengurangkan tekanan (stress) yang telah dihasilkan oleh otak.
  • Melancarkan perjalanan darah.
  • Menjadikan pengamal semakin pintar.
  • Meninggikan daya ingatan.
  • Mengelakkan atau mengurangkan sakit kepala.
  • Menjadikan state mood yang tenang dan ceria.
  • Menjadikan jiwa sentiasa bersemangat.
  • Memiliki daya ketahanan mental.
  • Menambahkan semangat berani
  • Menguatkan gusi dan gigi dan banyak lagi yang akan diketahui apabila mula diamalkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. ザ-sylver-shooter: pqrstuvwxyz...=p

    ReplyDelete
  2. aku igt mandi songsang macmamana la tadi.
    igtkan kepala kat bawah,...ha3

    ReplyDelete
  3. btol3... mandi songsang adlh bagus... ayah baru je ckp yg de kwn die skt jantung... mandi cm biasa... skali tekejot... trus pengsan + Innalillah...

    sbb sejuk scara mengejut kot..

    ReplyDelete
  4. menakutkan ... huhu
    kena swuh nurse2 kat spital pesan kat pakcik2 yg sakit jantung..sila mandi secara songsang...hehehe~

    ReplyDelete
  5. nad mmg mndi songsang..
    sbb tak rase terkejut sgt air sejuk tu..huhu

    ReplyDelete
  6. hahahha lawak tul komen unwanted.yup ini mmg saya setuju.mmg pnh baca kat artikel.lg pun air yg first keluar tu kan byk klorin tu punca org zmn la ni rmbt gugur,cpt rosak.

    #rozita che wan pun mandi style ni :)

    ReplyDelete
  7. memang saya amalkan mandi sebegini dari dulu...awet muda...

    ReplyDelete
  8. yang ni selalu buat...tp sebab sejuk nak taruk kepala dulu...wakaka

    ReplyDelete
  9. igtkn mandi sonsang tu cmne la td..hehe..tp mang slalu buat camtu

    ReplyDelete

Terima kasih datang Belog Cik Kumbang & komen sini.
Nanti Cik Kumbang reply di blog korang ye (^_^)
Jom Like Belog Cik Kumbang di facebook !
Blog Archives for Mobile View