Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

Buah Apa Paling Jujur ?

Buah Apa Paling Jujur ?

Assalamualaikum semua


Okay... refer to the title pada pendapat korang kan..buah apa yang paling jujur sekali dalam banyak2 buah kat dunia nie??...

cepat-cepat cuba teka...

Buah Apa Paling Jujur
Buah Apa Paling Jujur
urmmm...buah apa yee...(^^,)


Eh2 xmo teka da eaaa.....hehe

Bagi cik kumbang kan buah manggis lah buah yang paling jujur di dunia ini and tak pernah menipu......

Buah Apa Paling Jujur

Nak tahu npa?

Cuba korang tengok kat bontot uupppsss kat bawah buah manggis tu and kira ada berapa bentuk bunga tersebut, kalau 5, 6 ataupun tujuh then korang cuba buka and kira isi kat dalam buah manggis tersebut, kompom2 punya isi kat dalam tu pun akan sama dengan bilangan bentuk bunga kat bontot buah manggis tu....ta percaya?
...nanti korang g pasar malam...beli 1 kg buah manggis then korang wat xperimen eh....ngeee~ =p

Itulah hakikatnya, sebiji buah manggis yang jujur dan tidak pernah menipu tentang isi didalamnya. Even luarannya nampak berkedut, nampak calar-calar pada bahagian badannya tetapi isi dalamnya sangat putih dan bersih. Kalaulah hati manusia seperti buah manggis, pasti hidup manusia akan aman dan tenteram kan kan kan. Walaupun luaran nampak cacat, tak sempurna tetapi di dalamnya suci murni dan bersih. Begitulah perumpamaan yang boleh diambil dari sebiji buah manggis. Kalaulah kita semua dapat menjadi seperti buah manggis pasti semuanya berjalan dengan lancar kan....an an an...(^^,)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. btul..btul.btul..hehe
    tapi hakikatnya semua buah jujur sbb buah tal leh cakap bohong..hehe..

    P/s baca profile cik kumbang..sama la ngan sy..sy bdk yg malas tuk makan jgk..hehe..

    ReplyDelete
  2. haaa....betul3...upin cakap...hihi~

    p/s: ek? sebab tu kita kurus dan langsing kan kan kan....ngee~ =p
    selamat berpuasa...

    ReplyDelete
  3. wah xpernah tau pun
    tq bg fakta yang sgt berguna ni,.
    sbb cik RR kalo da masok dalam molot da xpernah tgk2 da... ;))

    ReplyDelete
  4. wah really? xpenah perasan mende tuh. nice info ya. ;D

    ReplyDelete

Terima kasih datang Belog Cik Kumbang & komen sini.
Nanti Cik Kumbang reply di blog korang ye (^_^)
Jom Like Belog Cik Kumbang di facebook !
Blog Archives for Mobile View