Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

TutOriaL Image Magnify





Ohaiyo..
haa...hari tu cik kumbang ada post bout image magnify kan...
saje jew try-try ..main-main..tekan-tekan...ngeh3
then...
2 of cik kumbang's friends...
request swuh wat tutorial...huhu

erk...cik kumbang ley kew wat tutorial..ahaks...
ta pe lah...i will try my best..haha

okeyh..

jom kita start....


1) Copy code kat bawah nie, pastu letak di HTML/javascript dalam blog korang.
(Dashboard > layout > add page element > HTML/javascript )





Pastu Save


(code kat atas nie..korang letak sekali je)

2) Seterusnya adalah code yang korang kena letak pada setiap  
               gambar....means..setiap kali korang nak letak gambar..
korang apply code nie dulu...



img src="url gambar disini" class="magnify" data-magnifyby="2" style="width:200px; height:150px cursor: url(magnify.cur), -moz-zoom-in; " 


url gambar disini :Masukkan url gambar.
2 : Skala pembesaran. Bergantung kepada width dan height. Nilai lebih  
   besar dari 1 akan membesarkan gambar, nilai kurang dari satu akan  
   mengecilkan gambar contoh 0.5
200 : Masukkan lebar gambar yang korang rasa sesuai
150 : Masukkan tinggi gambar yang korang rasa sesuai


ok...da siap...

if tutorial nie x dapet difahami...
komen eh kat bawah nie...

TQ...

(",)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. sape yg request tutorial tu?hehehe... bagus.. da maju skang... kongsi ilmu yg ade... thanks... nnti i try wat yer

    ReplyDelete
  2. peminat misteri..ngeh3~
    okeh..kalo xberjaya gtaw taw..mn taw ada yg xbetul ke den ajor tuh..hikhik

    ReplyDelete
  3. yeay! jd2..hik3...tq ye cik paten..=P

    ReplyDelete
  4. yeay..!!...give me 5..
    ur welcome...

    ReplyDelete
  5. kenapa xboleh copy code tu??
    #bdakbruadeblog

    ReplyDelete
  6. @Syahirah Fathony:
    select code tu pastu tekan ctrl+C untuk copy :)

    ReplyDelete

Terima kasih datang Belog Cik Kumbang & komen sini.
Nanti Cik Kumbang reply di blog korang ye (^_^)
Jom Like Belog Cik Kumbang di facebook !
Blog Archives for Mobile View