Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com

oh cik dreamweaver

oh cik dreamweaver.....cik kumbang sangat geram kat kamooo....

2 comments View Post

kawan


K.A.W.A.N
tak semua owng yang berkawan dengan kita tu adalah baik..
kadang-kadang dia berkawan kerana kebijaksanaan kita...
kadang-kadang dia berkawan kerana rupa paras kita yang cantik...
kadang-kadang dia berkawan kerana kita anak owng kaya....
kadang-kadang dia berkawan kerana kita antara yg popular di kolej...
kadang-kadang....terlalu banyak kadang-kadang...
berkawan kerana ada udang disebalik batu...

tak semua kawan kita mampu tolong kita ketika kita dalam kesusahan...
tak semua kawan kita mampu tolong kita ketika kita sedih...
tak semua kawan kita mampu membuat kita gembira...

to miss jasfina...I really2 need a friend@someone like you right now...(T_T)

Leave a comment View Post

" 12 March "


Syukur alhamdulillah.
Tuhan masih memanjangkan umur dan memberi kesempatan untukku terus bernafas di bumi-NYA ini. Mudah-mudahan hidup yang bakalku lalui pada hari mendatang lebih memberikan makna dan kebaikan kepada mereka yang disekelilingku. Semoga rasa cinta dan kasih sayang pada ayah emak, adik-beradik dan seluruhnya yang menjadi kesayangan akan terus kekal menjadi urat nadi yang hidup dalam jiwaku.
Aminnn..

Nasihat Sayyid Qutb kepada adiknya, Aminah Qutb. “apabila kita hidup hanya untuk diri kita, maka hidup kita amatlah singkat. Bermula dengan bermulanya kita dan berakhir dengan berakhirnya umur kita yang terbatas ini. Tetapi, jika kita hidup kerana fikrah untuk menegakkan Dinul Islam di atas muka bumi ini, sesungguhnya hidup kita akan lebih panjang dan bermakna. Bermula dengan bermulanya manusia dan berakhir dengan pupusnya manusia di atas muka bumi Allah ini,”
Moga hidup kita semua kerana ad-din, innassolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil’alamin…

Saat baru, hari baru, umur baru, hidup yang baru… berubahlah duhai diri, hari ini lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini, yang lalu tetap berlalu, kelmarin yang pergi takkan kembali, semalam yang hilang tak kan hadir semula...w'slm

Leave a comment View Post

launching of kumbangmerahbintikhitam !!

salam...

sekarang da new version...and new name is 'cik kumbang'...
urm..napa ek pilih kumbangmerahbintikhitam?...
tetiba lak ley 'ter' minat dgn kumbang yg berwarna merah...minat ker?...hihihi...

dah la..xde idea nak merepek...ckup dulu stakat ini...cik kumbang nak rest2 kejap...
(n_n)



Leave a comment View Post

simpan...

all the post b4 diz da d simpan di dlm kotak yg comel untuk kenangan di hari tua.....(n_n)
1 comment View Post