Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

Shopping Online Barangan Makeup Lancome Di Sephora

Assalamualaikum semua

Sebenarnya memang dah lama mencari lipstick warna pink
Last year aku ada beli yang Sendayu Tinggi punya
Tapi tak sesuai dengan bibir, bila pakai je bibir mengelupas
Frust betul (-_-')

Hari ni aku nak review 3 produk dari Brand Lancome

1. Lancome Juicy Shaker
Seriously best sangat pakai Lancome Juicy Shaker.
Kalau tak silap Lancome Juicy Shaker ni adalah produk keluaran terbaru dari Lancome.
Korang wajib beli sorang satu hahaha (^_^)
Dia ala-ala macam lip gloss.
Apa yang specialnya adalah applicator dia diperbuat dari sponge yang sangat lembut
Bila apply kat bibir tu rasa macam ohhh sooo gooood layanzzz
Packaging pun cute sangat aduhai
Kompem korang pun akan tergoda punya
Bau pun wangi ala-ala bau buah-buahan

2. Lancome L'Absolu Velours

Sebelum klik button buy aku dalam dilema juga sebenarnya nak pilih warna merah (Velour d'Etincelle) atau pink (Velours de Petale)
Last-last pilih warna pink sebab warna merah dah ada (-_-')
Apa kata try warna pink pula
Rasa macam nak beli dua-dua pun ye jugak hahaha *tamak betul*

Lancome L'Absolu Velours ni applicator dia berbentuk oval shape so senang sangat nak apply.
Texture akan jadi sekata je kat bibir. Just sekali apply je pun dah cantik.
Kalau nak warna lagi terang bole apply untuk kali kedua.
First time jumpa lipstick matte yang tak mengeringkan bibir.
Bila pakai bibir rasa lembut & lembab je.
Terus jatuh chenta dengan Lancome L'Absolu Velours ni.(^_^)
Highly recommended !
Lepas ni bole try warna merah pula hohoho
Oh by the way walaupun lipstick ni matte tapi senang sangat nak tanggalkan.
Kalau compare dengan liptick matte yang lain jenuh mak jemah tonyoh baru nak hilang taw hahaha
Lancome L'Absolu Velours ni kalau nak tanggalkan just basah dengan air je then lap dah hilang
Lagi satu dia best sebab tak crack macam lipstick matte yang lain
Dalam erti kata yang lain dia tak merekah bila kita pakai & tak melekit
Rasa macam tak pakai lipstick sebab texture dia sangat lembut

Kiri : Lancome L'Absolu Velours | Kanan :  Lancome Juicy Shaker

3. Lancome Le Crayon Sourcils

The best ever celak kening yang aku pernah try
Aku rasa satu batang boleh tahan bertahun juga ni
sebabnya korang tak perlu tekan sangat pun bila pakai
Aku paling suka sebab just guna sikit je dah terang & mudah nak tanggalkan
Best best best & jimatttt hahaha (^_^)

Kalau korang shopping online di Sephora korang boleh pilih apa sample produk lain yang korang berminat nak cuba.
So aku pilih Tarte Maracuja Concealer Card.
Yang ni aku belum torai lagi so tak bole nak bagi review hik3~

Boleh dapatkan produk di atas dengan klik link di bawah ni

**mood bercuti tak habis lagi
**Nanti balik rumah aku update gambar,ini pun update pakai laptop adik aku so xde feel hahaha


Leave a comment View Post

Segmen Bloglist April 2017 by Farah Shahidah

Segmen Bloglist

Assalamualaikum & Hi

Lamanya tak update blog hohoho (-_-')
Salah satu cara nak update blog adalah join segmen atau giveaway yang para blogger anjurkan muahaha
Moh ler korang kita join segmen bloglist yang dianjurkan oleh blogger Farah Shahidah ni
Tarikh tutupnya adalah pada 31 Mac 2017
 
Genre/Kategori blog Cik Kumbang ni campur-campur hihihi
Tutorial ada , wedding review ada , artwork ada
Jangan lupa doakan Cik Kumbang terpilih sebagai blogger bertuah taw (^_^)

10 comments View Post

[Wedding Review] DIY Kad Kahwin