Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

[Wedding Review] Syura Homemade Cake

Review kek kahwin Syura Homemade Cake

Assalamualaikum & Hi

Ekceli kek kahwin ni last minit punya cerita.Sebab memang tak terfikir pun pasal nak order-order kek bagai kan.Plannya nak beli je kat Secret Recipe pastu letak je kat meja.

Tapi adik-adik iolss yang comey-lotey tu nak jugak kakak diorang ni order kek kahwin yang cantik-cantik.

"akak ni,sekali seumur hidup taw.Takpa kek kahwin kami sponsor naa"

Ni yang akak bertambah sai-yiang ni hahaha (kalau tak sponsor pun tetap sayang jugak =P )
Terharu okay (>_<)

So bermulalah pencarian vendor kek.Penyakit gelabah aku pun mula la datang,mana taknya tinggal lagi sebulan je kot dengan majlis baru nak terkedek-kedek cari wedding cake.Aku ni dahla jarang pergi kedai kek.Kalau SR tu lain citer la kan.Aku punya style memang malas sikit.Survey pun online je hahaha (zaman secanggih sekarang kita kena lah memanfaatkan teknologi yang ada,ye dok?)

Aku survey-survey di Facebook & Instagram.Kalau boleh nak yang homemade & boleh delivery.Sebabnya hari majlis confirm-confirm lah semua orang sibuk kan.Kang ada juga yang terlupa nak p g ambik kek.2-3 hari jugalah aku survey untuk kek ni.

Kalau area di Perlis memang teramatlah susah nak cari kedai-kedai kek yang CANTIK & SEDAP.Ada tu memang ada tapi kebanyakkannya kedai ca-ya-nun-alif la huhuhu (T_T) Tapi tak tahu la kalau ada yang aku belum jumpa or tak tahu kewujudan kedai tersebut ke kan hihihi

At last aku jumpa Facebook Syura Homemade

Wow awesome .... Kek dia semua lawa-lawa hokeyyy
Rasa macam amazingnya ada kek cun melecun macam ni kat Perlis

Susah kot nak dapatkan kek-kek yang cantik macam Kak Syura buat ni kat area Perlis.Rasa bersyukur sangat sebab jumpa Facebook Syura Homemade.Terus rambang mata nak pilih design kek.Semua cantikkkkk (*__*)

Tapiiii. . . .

Jangan tengok pada kecantikkan je taw.

Kang design je cantik, tapi RASA ??? (-_-)

So apa yang perlu kita buat adalah meng'stalk testimoni dari pelanggan-pelanggan beliau muahaha.Ramai yang berpuas hati & majoriti bagi feedback kek Kak Syura "Cantik & Sedap".So aku pun apa lagi terus capai fon and PM Kak Syura.Risau juga sebab majlis 29hb takut Kak Syura cakap dah penuh order ke apa,memang aku nangis la (T_T) *sape suruh buat keja last minit kan*.

Syukur alhamdulillah Kak Syura kata slot masih kosong untuk 29 November.Fuh lega den.Sembang punya sembang sekali kak syura ni sebenarnya tinggal kat kampung sebelah je pun.Laaa (^_^) *senyum kambing*

24 November baru betul-betul confirm order dengan Kak Syura.
Gila kan lagi 5 hari baru nak confirmkan dengan Kak Syura hahaha

Aku pilih perisa moist chocolate cake 1kg & cupcakes 50 pcs.Siap whatsapp lagi kat Kak Syura warna baju untuk majlis nanti hahaha (^_^)
And Kak Syura sendiri yang akan hantar pada hari majlis.
Okay dah boleh tarik nafas lega sebab bab wedding cake dah settle.

**************
Review Kek Kahwin Syura Homemade Cake

Masa hari majlis tu berbunga-bunga je tengok kek sebab lawaaaa yang amat (^_^)
Pengantin yang eksited lebih hahaha
Tapi masa tu dalam hati aku duk tertanya-tanya, sedap ke idok kek ni,harap-harap sedap la.

Review Kek Kahwin Syura Homemade Cake

Sekali time potong kek dengan incik hasben,mak aiii sedapnya kek kita mihmihmih (^_^)
Dahla lawa,sedap pula tu.Memang berbaloi tempah dengan Kak Syura.Sampai sekarang asyik duk teringat kek kahwin sendiri hahaha (^_^)

Review Kek Kahwin Syura Homemade Cake
Review kek Kahwin Syura Homemade Cake
Review Kek Kahwin Syura Homemade Cake

Untuk bride-to-be area Utara korang boleh la buat tempahan kek dengan Kak Syura. Kompem hampa akan berpuas hati dengan servis & kek/cupcakes yang Kak Syura buat taw (^_^)

Review Kek Kahwin Syura Homemade Cake
Review Kek Kahwin Syura Homemade Cake
Review Kek Kahwin Syura Homemade Cake

Jangan lupa bagitaw kata hampa jumpa FB/IG Kak Syura kat Belog Cik Kumbang naa,kot-kot hampa dapat Special Offer ka dari Kak Syura *wink* (*_*)

Boleh contact Kak Syura melalui :
Facebook Pages : Syura Homemade
Instagram : Syura Homemade
Blog : http://www.syurahomemade.com
Whatsapp : 017 - 482 3985
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. Hamboiii nangis laa.a.dulu akak kawin xde pun kek ni semua :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe kak.time anniversary leh ajak cik abe buat cam gini (^_*)

      Delete
  2. tahniah sepupu kumbang...wahhhh... tengok kek tu terus terliur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maceh kak farah (^_^)
      kann..tengok pun dah terliur
      kalau makan kompem nak lagi dan lagi (*_*)

      Delete
  3. Replies
    1. Bukan comel je hani.rasa pun sedap sangat (^_^)
      Sampai sekarang duk ngigau2 nak makan lagi hahaha (@_@)

      Delete
  4. berapa kak harga kek? teringin gak ada kek kahwin tp takut lari bajet plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM150
      tapi sekarang zaman gst xsure harga berapa hehe :D

      Delete

Terima kasih datang Belog Cik Kumbang & komen sini.
Nanti Cik Kumbang reply di blog korang ye (^_^)
Jom Like Belog Cik Kumbang di facebook !
Blog Archives for Mobile View