Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com

PENCARIAN BLOGLIST 4 BULAN BY KATHY RBAIN

Assalamualaikum & Hi
Jom Join Segmen ni,mudah je nak join just copy&paste code Html :)

 
 banner dan entri di paku sehingga 30 ogos 2013
setelah 4 bulan menyepi tanpa sebarang segmen akhirnya kathy muncul lagi dengan SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST 4 BULAN.kali ini kathy mencari bloglist untuk bulan September sehingga Disember 2013.semua akan di bloglist di Kathy Bloglist dalam kategori bloglist 4 bulan. namun ada syarat2 yang perlu di penuhi untuk melayakkan anda menjadi bloglist kathy iaitu 
1. mempunyai blog dan aktif update entri.buat entri segmen bertajuk PENCARIAN  BLOGLIST 4 BULAN BY KATHY RBAIN
 2. follow blog INI dan INI 
3. add G+ 
4. like fanpages 
5. setiap penyertaan akan di bloglistkan setelah segmen berakhir. dua orang peserta bertuah yang di pilih secara random akan di review blognya dan menerima hadiah misteri dari kathy.
 6. segmen bermula pada 25 Ogos 2013 sehingga 30 Ogos 2013 jam 11.30 malam.JOM PAKAT JOIN RAMAI2. 
12 comments View Post

Segmen : Deno Short Giveaway #Part2

Jom Join --> Klik Banner 

Hadiahnya simple sahaja.. Topup RM5 untuk 4 orang pemenang ^^

Cara penyertaan :
- Buat entri bertajuk... *suka hati korang tajuk apa^^
-Copy banner kat atas dan backlink ke sini

p/s: segmen 3 hari je.. 29-31 Ogos @ 11.59pm :)
16 comments View Post

FREE 3D Facebook Cover

Assalamualaikum & Hi
Actually tengah fikir nak design untuk Layout Bloglist sebab ada beberapa orang blogger request nak design yang lain,plan nya nak cari idea untuk 6 design, tapi baru dapat 3 design dah melencong buat benda lain haha

Tiba-tiba rasa macam nak tukar Timeline Facebook Cover,then alang-alang dah design,cik kumbang nak sharing-sharing la dengan korang sekali :)

Sape-sape yang nak cik kumbang buatkan untuk dia cover timeline FB yang macam dalam gambar tu boleh bagi details seperti berikut di bahagian komen post ni ye :)

Details yang diperlukan
Word apa yang korang nak tulis di:
a. __________
b. __________
c. __________

Email: ________


Dah siap nanti cik kumbang emailkan kat korang ye.Okies !!

XOXO Happy Blogging wink!
18 comments View Post

FREEBIES : Rainbow Polka-Dot Blog Background

Rainbow Polka-Dot Blog Background

Feel FREE to Grab The Freebies & Leave a comment so that I can visit back your BLOG
XOXO Happy Blogging

Rainbow Polka-Dot Blog BackgroundRainbow Polka-Dot Blog BackgroundRainbow Polka-Dot Blog BackgroundRainbow Polka-Dot Blog BackgroundRainbow Polka-Dot Blog Background

Rainbow Polka-Dot Blog BackgroundRainbow Polka-Dot Blog BackgroundRainbow Polka-Dot Blog BackgroundRainbow Polka-Dot Blog BackgroundRainbow Polka-Dot Blog Background

Hold [Ctrl] and click at the picture to get the URL.

More Freebies ? [CLICK HERE]
 
http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2014/10/tutorial-cara-tukar-background-blog.html
7 comments View Post

Segmen Bloglist www.kanvasdakwat.com


Segmen Bloglist www.kanvasdakwat.com akan tamat pada 15 September 2013
Klik Banner untuk Join
2 comments View Post

Elok x Clinelle?

Assalamualaikum & Hi

Pejam celik pejam celik dah 12 Syawal pun hari ni kan.Macam mana sambutan hari raya korang tahun ni? Meriah tak? Pada geng2 gegurl kompem baju raya korang meletopss kan tahun ni,almaklumlah boleh ber'online shopping baju raya hohoho
Jangan ada kes yang baju raya sama sudah laa kang nanti jadi boria pula hehe

Entri aku berkaitan produk clinelle mendapat sambutan hangat pada minggu lepas.[1122 views]
Sila usha gambar di bawah wink!

Maap ye cik Nisa hihi
- "elok x clinelle"
- "pencuci muka clinelle"
- "kelebihan clinelle"
- "cara pakai nano c bright clinelle"
- "produk clinelle untuk jerawat"

[ENTRI] Me,Maria Elena & Clinelle
Last but not least


buat semua Blogger yang mengenali diri ini.. Jika ada terkasar bahasa, terguris hati, tercakap, terlebih, terkurang dan sewaktu dengannya, ampun dan maaf dipinta di atas segala kesalahan samada secara sengaja atau tidak.
Semoga syawal kali ini lebih bermakna buat korang dan yang tersayang.insyaAllah :)
3 comments View Post

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malamMia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

13 comments View Post

Tonton Online Cinta Jannah


Jumlah episod: 24 Episod
Waktu Tayangan: 7.00-8.00 malam (Setiap Hari Isnin hingga Khamis) di TV3.

Barisan Pelakon: Aeril Zafrel, Nelydia Senrose, Reen Rahim, Ramona Zam Zam, Fadilah Mansoor, Saharuddin Thamby, Dian P Ramlee, Kartina Aziz dan Ezany Nizariff.

Lagu tema Cinta Jannah
1) Misha Omar -Angin Syurga
2) Erry Putra - Tidak-tidak
3) Opick- Cahaya Hati
4) Tomok- Aku datang

SINOPSIS

Abdullah memberitahu Jannah bahawa Suffian meminangnya. Jannah meminta pandangan daripada Balqis. Balqis memberitahu Nur Jannah agar tidak menolak tuah. Nur Jannah berbelah bahagi. Sumaiyyah mahu Abdullah mempertimbangkan semula cadangan menjodohkan Jannah dengan Suffian.
Jannah kemudiannya melarikan diri dari rumah kerana tidak mahu menjadi isteri kedua Suffian. Bapanya, Abdullah ingin menebus balik tanah kebun yang digadai adiknya Razak kepada Suffian selepas kalah judi. Jannah dibenci bapanya kerana beliau begitu ingin anak lelaki untuk mendapatkankan harta pusaka milik ibunya.

Setibanya Jannah di Kuala Lumpur, Jannah tiada hala tuju.Ketika itu, begnya diragut dan Jannah jatuh lalu pengsan. Secara kebetulan, Izaryl(Aeril) lalu di situ lalu membantu Jannah. Izaryl juga sedang berdepan dilema apabila dia perlu mencari isteri dalam 3 bulan bagi mengelakkan dirinya berkahwin dengan Damia,pilihan ibunya.
Dalam keterpaksaan, Izaryl membohongi Jannah,kononya yang dia telah memperkosa Jannah  semasa Jannah pengsan.Justeru itu, mereka terpaksa berkahwin.Apabila mengetahui tentang perkahwinan itu,Ibu Izaryl Tengku Zareena(Dian P.Ramlee) berasa amat marah. Lalu, Tengku Zareena merancang bersama Damia untuk memisahkan mereka.

Berjayakah Damia menggoda Izaryl?Adakah terbit cinta antara Jannah dan Izaryl?

#Jika terdapat video yang tidak dapat ditonton @ error,harap anda dapat search di google,thank you :)

8. Episod 8
24. Episod 24 [EPISOD AKHIR] 24 Sept. 2013

Credit: http://cintajannahfull.blogspot.com/
Sinopsis : http://admya.blogspot.com/

Blogger wajib tahu :

3 comments View Post