Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

Freebies #1 Header


Assalamualaikum & Hi

Hari ni cik kumbang nak bagi freebies header untuk follower cik kumbang yang sentiasa support BelogCikKumbang :) 
Terima Kasih semua follower :)

Majoriti follower BelogCikKumbang adalah gegurl so cik kumbang buat freebies header untuk blogger gegurl dulu ye hihi
Next time cik kumbang buat untuk blogger boboy pula haha XD

Klik [SINI] untuk ambil URL pic header

**[Iklan] Promosi sah sehingga 31 Mei**
More info click [HERE]


5 comments View Post

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
4 comments View Post

Berhati-hati dengan USB Flash Drive 'FREE'

Assalamualaikum & Hi

[Ali]:Weyh ada orang tertinggal pendrive la kat atas meja tu,cepat g ambik sebelum orang lain kebas.
[Budin]:Nasib baik kita nampak dulu weyh.Untungla dapat pendrive 'FREE' hari ni.

[Hackers]: Yeah! mangsa pertama keh3~


Source:[1]
BEWARE ~
Leave a comment View Post

Pencarian Bloglist Mei By DJH




[COPY & PASTE SEGMEN]
Assalamualaikum...

Kenapa??Segmen ni bertujuan untuk update bloglist angah..Cer korang tgok..yg tinggal hanyalah BLOGLIST KEKAL...kalau dulu angah dah buat..untuk bulan MAC&APRIL..so kali ni angah nak buat untuk bulan MEI sahaja..


Syarat :

  • Copy Coding Entri bawah ni.Pastekan di entri anda.Publish,hantar link entry korang ke entri ni SAHAJA. 
  • Letakkan tajuk entri "Pencarian Bloglist Mei By DJH"

  • Itu je!!!!

 Senangkan?Macam mana angah pilih pemenang??Angah akan pilih semua yg join..tak kira berapa ramai..pastu..20 blogger terawal akan dapat hadiah istimewa...:D so korang nak join??
Inspirasi oleh MIA
Jom sama2 support rakan2 bloggers..


5 comments View Post

Hello Kitty Birthday Theme Design


Assalamualaikum & Hi

Bulan Februari yang lepas dapat email dari ex-bos
"Fatin,kawan i nak u designkan decoration untuk birthday party anak dia"
"orait bos"

After 'chit-chat' dengan kak syikin(kawan bos) maka terhasillah design yang bertemakan polka dot black&white,hot pink & hello kitty.


Gambar-gambar kat bawah ni diambil dari facebook kak syikin.Pandai betul kak syikin decorate untuk birthday party anak dia kan.Comel sangat >_<





Bila terpandangkan Hello Kitty tu automatik terus teringat kat Blogger cantik Nurul Ain Abdul Salam.Kekeke
Nak tahu kenapa? Meh tengok gambar kat bawah nie,beliau memang peminat setia Hello Kitty taw,kagum jap @_@

Hello Kitty in the club hehe,Irdina pun kena pakai baju Hello Kitty juga :p
Irdina kata "sabor aje la dengan ummi dia" hihi
jangan marah ye kak ain :p
Kasut Hello Kitty Irdina

Mesti bersemangat nak minum air setiap hari kan ? :p

Tengok la tu cermin mekap beliau pun Hello Kitty uollsss~
XOXO Happy Weekend uollss~


5 comments View Post

Freebies : Shoutbox Pic

Assalamualaikum & Hi

Hold Ctrl & klik pada gambar untuk ambil URL pic
Klik [SINI] untuk tutorial :)
HAPPY BLOGGING !


P/s: Share lah link blog korang kat bahagian komen kalau korang ambil freebies ni,bole cik kumbang terjah blog korang :) akak cci pun tempek freebies ni kat blog beliau,tq akak :)


3 comments View Post

Free Download Adobe Photoshop CS5

Assalamualaikum & Hi

Free download adobe photoshop
Photoshop di alam nyata?

Cik Kumbang banyak guna Adobe Photoshop untuk design blog ataupun pun untuk warnakan vector.Korang boleh klik gambar kat bawah ni untuk download Portable Adobe Photoshop.


Korang boleh pilih nak download Adobe Photoshop CS5 atau CS6, buat masa sekarang cik kumbang masih setia dengan CS5, sbb UI CS6 kaler gelap idop la berkenannya.hehe 

Cara install pula korang boleh klik [SINI] ataupun korang bole minta bantuan incik google.
Selamat berphotoshop wink !

p/s: kalau cik kumbang rajin nanti cik kumbang buat tutorial photoshop *kalau rajin :p

7 comments View Post

April Edition Giveaway by Dysha Sahhir


16 april 11 pm -30 april 11 pm
Jom join hadiah menarik menanti korang :)
5 comments View Post

Wordless Wednesday


[Pic from FB kak Syikin]

6 comments View Post

Pemenang Segmen:Bloglist 2013 #BelogCikKumbang

Assalamualaikum & Hi

Quick update.
Tahniah kepada para pemenang :)
Sila check number bertuah korang kat [SINI]
Dun wori semua yang join dah masuk dalam BLOGLIST Cik Kumbang.



P/s: If blog korang(*yang join segmen CK) xde dalam Bloglist cik kumbang,tinggalkan komen kat sini ea.Sebab hampir 100 blog yang cik kumbang masukkan ke bloglist,so takut ada yang xperasan huhu.

9 comments View Post

Terharu #NurulAinAbdSalam



Thank you kak Ain comel sebab sudi Like Page Kita *gelak tersipu2 :D

P/s: Pukul 9 malam nanti Cik Kumbang akan umumkan nama pemenang Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.wink !
8 comments View Post

Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang

SEGMEN TAMAT ~ *update
Assalamualaikum semua


Ini adalah segmen pertama dari Belog Cik Kumbang.Tujuan Cik Kumbang buat segmen ini adalah untuk memudahkan Cik Kumbang blogwalking & terjah update terkini blog korang yang join segmen nie.Segmen nie inspired by Mia Liana & Cik Farah,sebab Cik Kumbang menggunakan konsep copy&paste coding HTML sahaja untuk join.Mudah kan?

KENAPA KORANG PERLU JOIN?

SEMUA blogger yang join segmen nie akan dimasukkan ke dalam Blog Khas,Bloglist Cik Kumbang di [SINI] untuk sepanjang tahun 2013 ini.Best kan :) Dan yang paling best, Cik Kumbang akan pilih sekurang-kurangnya 10 blog untuk direview di facebook page Belog Cik Kumbang dan 5 blog untuk direview di Belog Cik Kumbang dengan menggunakan random.org !!! Menarik tak? JOM JOIN !!!

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1.Follow Belog Cik Kumbang untuk mengetahui update terkini segmen ini.Klik
2.LIKE Fanpage Belog Cik Kumbang.Klik
3.Buat satu entry dengan tajuk Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.
4.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila klik di bahagian coding, kemudian tekan Ctrl+C serentak untuk copy dan akhir sekali paste kan ke ruangan HTML korang.
5. Make sure korang tinggalkan link entri korang tu kat ruangan komen NIE & nyatakan kategori blog korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist Cik Kumbang nanti.

TARIKH TAMAT: 20 April 2013.

Coding entri

Cara nak paste coding entri :

Cara tinggalkan komen: 
*perasannya budak ni hehe
Nota kaki: Kalau xsure blog korang kategori apa,bole juga taruk bulan kelahiran korang :)

SEGMEN TAMAT ~
117 comments View Post

FREEBIES Aksesori Belog Cik Kumbang

Assalamualaikum & hi !

Korang apa khabar? Cik Kumbang jarang update blog sebab duk pulun siapkan tempahan design blog dari customer. Pejam celik pejam celik esok dah 20 April mean Segmen 2013 Bloglist Belog Cik Kumbang pun bakal melabuhkan tirai *ecewah
Alhamdulillah ramai blogger yang join,terima kasih korang :)

Sepanjang tahun 2013 ni Cik Kumbang just click kat [SINI] je kalau nak ber'blogwalking.kui3
Kalau korang nak exchange banner dengan cik kumbang,rojer2 la ye,ataupun boleh tinggalkan komen kat entri nie. :)

Dah check ke nama korang dalam Senarai Nama Peserta Segmen?
Kepada yang belum join,boleh klik banner bawah ni :)


1. Klik [SINI] untuk join.
2.Senarai Nama Peserta Segmen
Nama pemenang akan diumumkan pada 22 April 2013,pukul 9 malam :)
Sebelum hadiah diberi,Cik Kumbang akan check dulu pemenang ikut tak syarat-syarat yang ditetapkan hohoho :D

Ini freebies dari Cik Kumbang.
HAPPY BLOGGING !!!

Eh chop!!! sebelum tu Cik Kumbang nak bagitau ni.
Cik Kumbang sekarang tengah design template blog untuk buat freebies kat korang,yeay!!
Tapiiiiii Cik Kumbang akan publish random date(maybe june 2012?maybe jan 2013?jeng3),so sape2 yang follow Belog cik Kumbang je akan tahu bila post freebies template tu dipublish.

Hold Ctrl dan klik pada gambar.










8 comments View Post

Wordless Wednesday


7 comments View Post

Edit HTML ada masalah ke?


Korang jadi macam ni tak bila klik Edit HTML?
Sedey keja-keja men'design blog tergendala sob3~ 

18 comments View Post

Bubbly & Associates Giveaway


SYARAT2 PENYERTAAN

1) Follow Blog Farah's Bubblynotes

2) Follow Blog Sponsors:

3) Klik Kesemuanya Di Bawah Ini:


(WAJIB FOLLOW & WAJIB LIKE - AKAN DISEMAK)

4) Dah settle follow mengfollow & main klik-klik... Sila buat satu entri bertajuk:
Bubbly & Associates Giveaway

5) Copy coding HTML di bawah ini dan paste ke HTML post... Contoh..." Kakak +Mia Liana pinjam tutorial... "

Credit pada Kakak +Mia Liana / Mia Liana

6) Lepas dah copy + paste... Publish entri...Siap...

7) TAG SEORANG BLOGGER & PASTIKAN BELIAU TAHU MENGENAI GA INI

TAG: http://ccicutedollylicious.blogspot.com

8) Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entri ini...

Pemenang akan dipilih berdasarkan Random.ORG... (baik doa yang Pakcik Random sayang uols... ) dan bagi senarai hadiah sila tekan SINI dan SINI

P/s: As a sponsor Cik Kumbang alu-alukan semua blogger join this giveway,sebabnya banyak hadiah yang ditawarkan.Dan kepada pemenang hadiah yang ditaja oleh Cik Kumbang,make sure anda penuhi syarat-syarat yang ditetapkan.Thank you :)

#Nama anda(pemenang hadiah Cik Kumbang) akan disemak di Blog & Facebook sebelum hadiah diberi. :) XOXO HAPPY BLOGGING!
Let's support Malaysian Bloggers.
8 comments View Post