Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

[TUTORIAL] Cara Untuk Pendekkan Link atau Url Yang Panjang


Terdapat 3 website yang boleh digunakan untuk memendekkan link yang panjang berjela contohnya macam link blog ni. http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com , see panjang kan haha

Top 3 website untuk pendekkan Link atau Url :
1. http://bit.ly/
2. http://www.shorturl.com/
3. http://tiny.cc/

Aku selalu guna link yang pertama iaitu http://bit.ly/. Okeh mari kita mulakan

1. Buka website https://bitly.com/
2. Copy link korang yang panjang tu.Then pastekan dalam kotak seperti gambar di bawah.
3. Kemudian Klik button "Shorten"
4. Ok dah siap, link korang yang panjang tadi,sudah di pendekkan dan korang boleh klik button copy untuk gunakan link tersebut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. Wahh thank youu .. BErgunaa sangat!

    ReplyDelete
  2. Terima kasih ! Memang tertanya-tanya sangat macam mane orang lain pendekkan url :D

    #tapi ade sesetengah orang yang anggap tu link iklan . Lepas tu marah-marah . Huhuuu :/

    ReplyDelete
  3. @Nur IrdinaSama-sama :)

    yang jadi mcm tu maybe sebab ada sesetengah orang salah gunakan untuk kepentingan sendiri, dengan meletakkan link iklan

    then bila once orang dah nampak link pendek2 mcm tu,automatik diorang akan assume link iklan huhu

    ReplyDelete
  4. singgah & follow disini :)
    If free boleh singgah kembali..
    http://fizasaiza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. thanks , selalu ain guna twitter ja :P

    ReplyDelete
  6. Best tuto akk ni nt leh ltk link ikln hehe

    ReplyDelete
  7. terima kasih.info sangat berguna :)

    ReplyDelete
  8. Terima kasih yea CK . hehehe. puas cari cara macam mana nak pendek kan link url yang panjang lebar. rupanya ada website nye. hahaha. thanks a lot yeaa :D

    ReplyDelete

Terima kasih datang Belog Cik Kumbang & komen sini.
Nanti Cik Kumbang reply di blog korang ye (^_^)
Jom Like Belog Cik Kumbang di facebook !
Blog Archives for Mobile View