Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com

Menang 2nd GA Kraf Cik Auni


Ini la hadiah yang Lovely tue,comel x?
Kemas gilersss Cik Auni punya kraf
Tak percaya klik [SINI]


Maceh Cik Auni a.k.a ex-rumet masa tahun 1 di USM dulu :)
Xsangka leh menang hihi


12 comments View Post

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com
7 comments View Post

1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci


Syarat-syarat
Buat 1 entry bertajuk "1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci" dan backlinkkan entry tersebut disini. [DONE]
Copy Banner di atas dan letakkan di entry korang  [DONE]
Follow Blog cci dan Fan Page cci   [DONE]
Mencari 10 orang pemenang
Pemenang akan dipilih secara random dan pandai membodek cci :P
Kalau tengok doodle chumel, owner doodle tu laaaaagi chumel sebenarnya wink! [BODEK] :p *hope leh menang ea kak kui3


Hadiah-Hadiah

1x Note Pad Book
2x Set Button Badges
10x Bookmark
5x Greeting Card
2x Watermark
2x Header

Tarikh Mula:- 25hb March, 2013
Tarikh Tamat:- 07hb April, 2013
Masa:- 11.00mlm


8 comments View Post

"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"

25 comments View Post

Senarai Peserta Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang

Assalamualaikum semua...Alhamdulillah Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang mendapat sambutan dari blogger-blogger yang paling terbaik di Malaysia :)
Terima Kasih yang tak terhingga Cik Kumbang ucapkan kerana sudi join segmen yang Cik Kumbang anjurkan nie.

Berikut adalah senarai nama peserta yang join Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.
Sila inform Cik Kumbang jika link blog korang yang join segmen nie tiada dalam list di bawah.Selamat ber'blogwalking ke blog-blog peserta yang lain.

Semua senarai nama peserta akan dimasukkan kedalam bloglist Cik Kumbang selepas tamat segmen nie.

XOXO HAPPY BLOGGING :D
SEGMEN TAMAT PADA: 20 APRIL 2013

P/s: Bole klik Ctrl+F untuk cari link blog korang dengan mudah & cepat :)

51 http://www.mykeledek.com/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang/
52 http://shifariff.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
53 http://iu-hazirah.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
54 http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
55 http://singgahcintaku.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
56 http://kechiqira.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
57 http://lekchu.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
58 http://kesahsigadis.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
59 http://fathintya.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
60 http://cikchubbyblogs.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
61 http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-blog-cik-kumbang.html
62 http://hidupbiarbest.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
63 http://shuhaidablog.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
64 http://cikmatahariku.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
65 http://www.kayakam.my/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
66 http://atienstory0809.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
67 http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
68 http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
69 http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013blog-cik-kumbang.html 
70 http://hasnah60.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
71 http://cinta25hb.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
72 http://wanznoen.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
73 http://www.aienhermionie.my/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
74 http://sara-i.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
75 http://biawakitucomel.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
76 http://missflyfluffy.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
77 http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
78 http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
79 http://kotak-aku.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
80 http://www.nieyxzha.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
81 http://www.aimisyahirah.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
82 http://chibichibies.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
83 http://nielkpop.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
84 http://nadsol5.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
85 http://blogmenang.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
86 http://tengkubutang.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html  
87 http://bileakustartmembebel.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
88 http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
89 http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
90 http://zieyarilanakilisha.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html
91 http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
92 http://maszull.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
93 http://dyshasahhir.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
94 http://bondaqalish.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
95 http://jmbelog.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html 
96 http://www.nurdzafirah.my/2013/04/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html


List nama peserta akan di update sehingga tamat segmen. 
Kilk link ni untuk join --> Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang

#Nama anda(pemenang) akan disemak di Blog & Facebook sebelum hadiah diberi. :) 
23 comments View Post

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....
18 comments View Post

SEGMEN: FEATURED ME ON BUBBLY?


Bloggies... may I catch your attention? ^_^... Segmen ni inspired by Kak Mia Liana sebab... saya gunakan coding HTML sahaja untuk uols join...macam Kak Mia buat... supaya mudah dan senang dan cepat... 

Segmen: Featured Me on Bubbly? adalah 1 segmen di mana ianya merupakan 1 lagi segmen untuk semua blogger blogwalking, follow dan berkenalan sesama kita... Bukan untuk saya sahaja...tapi untuk semua juga... Get to know each other giteww... Jujur ek? Dah join kena blogwalking ke blog peserta2 lain... Hopefully, dapatlah support dan sambutan dari uols... 

Segmen ini bermula dari 5.00 petang 16 Mac 2013 sehingga 5.00 petang 23 Mac 2013. 

Syarat2?
  1. Follow blog Farah's Bubblynotes, Add to Circle Google +Farah Waheda Wahid.
  2. Buat entri bertajuk Segmen: Featured Me on Bubbly?
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste-kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila highlight semua coding, tekan Ctrl + C serentak dan paste ke ruangan HTML anda yer? 
  4. Tinggalkan URL uols dalam kotak komen di bawah. 
Pemilihan Pemenang Segmen:
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang akan menjadi Featured Blogger di Bubblynotes di dalam entri yang akan di-up-kan pada hari Isnin dan Jumaat setiap minggu. 
Jom join? ^_^... I wanna get to know uols better... 
16 comments View Post

Leylilala Sale Sale !

Assalamualaikum…

Seronok betul duk shopping-shopping di alam maya nih,tetibe tak sedar duit dalam bank da kosong, haha
Asyik sangat duk klik-klik,almaklumlah sekarang ni semua di hujung jari je,lagipun sekarang banyak sangat online shop di Facebook,tinggal nak usha-usha mana yang best,pastu klik LIKE untuk beli di masa duit bertimbun dalam bank kekeke :D
Haaa pastu nak beli apa semua boleh,korang cuma taip & search je,berderet-deret la list online shop yang akan keluar nanti,expecially kat Facebook.

Pssstttt hari ni aku nak share satu online shop yang best untuk korang shopping-shopping, iaitu Leylilala Shop.Wah tengok namanya pun macam happening kan :D
Leylilala Shop menyediakan pelbagai design shawl tribal dan juga tudung-tudung corak paisley yang unik.Tak percaya? Klik SINI.
Shawl Tribal ni adalah dari material cotton yang seakan-akan material kain bawal,mudah dibentuk.Sangat sesuai dipakai dengan keadaan cuaca di Malaysia ni.

TRIBAL SHAWL - RM25 *including postage [KLIK]

Pelbagai warna dengan corak yang amat cantik dan menarik.

Tudung Bawal TRIBAL Aidijuma Inspired - RM18 *including postage 
Ada banyak lagi pilihan color yang menarik.[KLIK]

Delila 1 (Tudung 4 segi)

BATCH LILYANA

PROMOTION !!!

RM15 *including postage [KLIK]

Susah nak dapat harga murah macam online shop yang lain taw,hanya di Leylilala Shop je korang leh dapat dengan harga murah gitu.

Haaa sekarang popular kan style peplum-peplum ni? Korang wajib taw ada sehelai peplum dalam almari korang :)

Kurung Peplum [KLIK]
Terdapat pelbagai saiz dan warna yang sangat menarik.

PROMOTION LAGI !!!

BLOUSE PEPLUM - RM39 *including postage [KLIK]

Korang bole tengok sendiri shawl-shawl yang menarik di Leylilala Shop dan harganya pun berpatutan dan mengikut perkembangan fesyen semasa.
Apa lagi, jom lah ramai-ramai cuci mata kat online shop ni. 

FACEBOOK PAGELeylilala Shop



XOXO HAPPY SHOPPING !
6 comments View Post

NYAM NYAM


Korang pernah makan nyam-nyam x?

#sekarang ada lagi ke nyam-nyam ni ?

CK:"selalunya yang coklat tu akan habis dulu haha"

P/s: Like & Share kalau korang pernah makan :D
8 comments View Post