Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

MACAM-MACAM

Da lama tak hapdet blog nie...
Kadang-kadang rasa macam takde apa yang menarik pun nak update kat sini
Tapi kadang-kadang tu rasa macam banyak sangat benda nak story mory kat sini tapi tu la asyik duk himpun-himpun last-last semuanya tak TERtulis pun kwang3~
Macam-macam berlaku since first week balik U
Last week domam sob3..sekarang pun still batuk-batuk -__-
Before masuk U ada terima 2 tempahan...cian diaorang tunggu lama sangat
Akhirnya semalam siap juga design tuk diorang...and as usual aku pula yang jeles tengok design blog tu aduyai~
Nasib baik diaorang sabar je...tak kisah bila dapat siap... ^__^
Selalunya kalau blogger yang bersabar nie suma design tuk diaorang jadi cun+cute sampai aku jeles dowh haha
Maybe sebab design tanpa paksaan kot kekeke~
K lah nak siap-siap da nie...Jom lunch

P/s: Tengah buat list syarat-syarat contest wink3~

Thanx to MR RIGHT & SYAMIM sebab review blog CK dalam entri diaorang ^__^
1.TUTORIAL MOBILE VIEW - MR RIGHT
2.TOP 10 FAVOURITE BLOGGER - SYAMIM
8 comments View Post

BERITA GUMBIRA KEPADA BLOGGER YANG MAHUKAN TEMPLATE SECARA PERCUMA WINK3~

Tetiba rasa nak buat contest la wink3~
If contest pertama dulu Cik Kumbang bagi hadiah Header yang Cik Kumbang design so kali ni
Hadiah nya of course la Template Blog yang di design oleh Cik Kumbang hehe

Tapi den dok pikio *bahasa mana la budak nie guna isk* apa pula nak letak kat syarat-syarat contest tu hurmmmmm...[sambil mengaru-garu dagu yang tiada janggut]
26 comments View Post

MAKSUD DISEBALIK DOA DUDUK ANTARA 2 SUJUD

DOA DUDUK ANTARA 2 SUJUD


Pernah hayati? atau baca terlalu laju sampai tak sempat nak fahami maksudnya?
✔ Rabbighfirlii (Tuhanku, ampuni aku)
✔ Warhamnii (sayangi aku)
✔ Wajburnii (Tutuplah aib-aibku)
✔ Warfa’nii (Angkatlah darjatku)
✔ Warzuqnii (Berilah aku rezeki)
✔ Wahdinii (Berilah aku petunjuk)
✔ Wa’Aafinii (Sihatkan aku)
✔ Wa’fuannii (Maafkan aku)
❢ Doa yang bermakna bagi seorang yang bertauhid~

Copy and Paste dari Facebook...untuk renungan kita bersama :)
4 comments View Post

TITLE IS TAJUK ? TAJUK IS TITLE ?

yaaa itula jadinya bila jiwa suda kacau
uwaaaa....4 hari lagi suda kena balik itu penang maa
rumah kata pergi..usm kata mari
Apa perasaan cik apabila dapat pulang ke usm tercintan?
buat masa sekarang still xde perasaan

DORAEMON tolong !!! *nampaknya budak nie suda ting tong*


P/s:

Walaupun tempahan template and header ditutup tapi
susah bebenor kawe nak kata Tidak apabila ada yang bertanya....huhu~
I will try my best untuk siapkan 2-3 tempahan yang ada...
pasni da balik U mungkin busy and xsempat nak design2
*mungkin la ikut mood kalau free aku buka balik tempahan*
Sape2 yang nak cik kumbang buat toturial cara Cik Kumbang design Blog like entri [INI]
If ramai yang like then Cik Kumbang akan bertungkus-lumus untuk tutorial tersebut wink3~

GOOD NITE !
13 comments View Post

Freebies Untuk Follower Belog Cik Kumbang

Selamat petang/malam suma...and selamat hari raya yang ke-7
Camnes sambutan raya kat rumah korang? mesti meriah giler kan

Ok lah straight to the point entri ini adalah entri special buat
semua follower Belog Cik Kumbang
Terima kasih sebab sudi follow belog cik kumbang yang tak seberapa ini...
Cik kumbang tak pernah paksa sesape pun untuk follow my blog and I also dislike sapa2 yang suka paksa tuk follow blog dia....
Biarlah orang follow blog kita tu dengan hati yang ikhlas...
Tak perlulah kita nak paksa-paksa orang follow blog kita....
*abihla dia da start ceramah dah*

Cik kumbang tengah plan nak buat Tutorial cara Design Blog...
but still dalam perancangan la sebab den pun baru je blaja coding makding tu kan...hak3~

Last but not least thank you sooooo much to all my follower
Cik kumbang ada sumthing untuk korang suma
Tadaaaaa..... Freebies Float Shoutbox
Ada dua...pilihla yang mana best eh...hihi~






CARA PASANG:

Kat bawah nie contoh code shoutbox

<!-- Begin ShoutMix - http://www.shoutmix.com -->
<iframe scrolling="auto" width="180" frameborder="0" src="http://www6.shoutmix.com/?cikkumbang" height="400" title="cikkumbang">
<a href="http://www6.shoutmix.com/?cikkumbang">View shoutbox</a>
</iframe>

<br /><a href="http://www.shoutmix.com" title="Get your own free shoutbox chat widget at ShoutMix!">ShoutMix chat widget</a><br />
<!-- End ShoutMix -->

Korang just copy word yang berwarna kuning sahaja [start dari <iframe hingga </iframe> copy code korang la taw jangan copy yang atas tu pula :p] and then paste kat word "PASTE CODE SHOUTMIX ANDA DISINI"...

Click [SINI] untuk amik code freebies yang comel itu hehehe~

P/s: ONLY Follower Belog Cik Kumbang can take that freebies OK!

If ada prob or error leave ur comment kat bawah nie ea...TQ :)

SURVEY:
Sapa setuju nak cik kumbang buat tutorial cara design blog like entri nie eh...nak tengok if ramai yang like cik kumbang akan buat tutorial tu nnt ^__^
7 comments View Post