Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

SALAM RAMADHAN


Selamat berpuasa!!!

Jangan lupa niat dan bersahur... :)
6 comments View Post

TEMPAHAN HEADER DARI KAK MAZZ

Ok kali nie tempahan dari blogger keempat terpantas iaitu kak mazz...weeee~
Kak mazz minta cik kumbang buatkan header untuk belog beliau...
"Akak nak color yg menarik,terang mcm pink ke atau merah."-kak mazz
Kak mazz attach kan 2 keping gambar and nak tulis "Welcome to Blog Mamasara"

And nie hasilnya taraaaa....cantik tak?...ehe~
Kak Mazz suka wink3~ *cik kumbang pun happy sebab kak mazz suka*






Klik [sini] untuk ke Belog Kak Mazz...Nampak bertambah menarik bila pasang kat blog kak mazz :)

P/s: Masih belum berpuas hati dengan footer blog sendiri...aduiii 'puan' idea cepat la datang...
4 comments View Post

WORDLESS WEDNESDAY #3

Leave a comment View Post

TEMPAHAN HEADER DARI MR RIGHT

Tahniah kepada Mr Right kerana beliau merupakan blogger pertama terpantas [ecewah] yang mendapat tawaran harga promosi seperti yang dinyatakan dalam entri [ini].

Beliau minta CK buatkan header untuk blog beliau
Katanya nak yang seceria mungkin yang sesuai dengan template baru beliau.
Beliau ada juga mentionkan pasal doodle...maap la ye CK xreti lagi dalam bidang doodeling [betul ke aku eja tu]  ....huhuhu

The input: 2 keping gambar

And the output is .....

Blog MR RIGHT

P/s:[NOTA SESUNGUT]

Memula rasa macam simple je kat word yang "i am who i am. your approval isn't needed." tu tapi after da pasang kat blog beliau nampak smart je...ehe~
Da ok da rasanya...xya edit-edit da karang nampat berserabut pula...huhu

aaahaaaa...lupa pula...
beliau ada anjurkan contest di blog beliau...
sila la terjah and join sekali ye ..hadiah yang ditawarkan pun menarik wink3~
[Mr Right sila belanja CK eh pasni kui3]

Sowi CK xdapat join sebab segan nak tunjuk muka yang tak berapa nak kiut ni ahaks~

Dulu tempahan dari Mrs Right ....sekarang Mr Right pula... ^___^
2 comments View Post

TRANSFORMASI BELOG CIK KUMBANG #2

1#

2#


P/s: Which one is better?
8 comments View Post

TEMPAHAN HEADER DAN TEMPLATE DIBUKA SEKARANG !!!

Setelah lapan ribu lapan ratus lapan puluh dan lapan sa kali berfikir akhirnya aku paksa rela juga untuk meng'ngepos *failed BM* entri ini...*apala aku merepek nie*

ok lah xmau cakap banyak...
Belog Cik Kumbang akan membuka tempahan untuk header dan juga full template mulai hari ini...
Sempena dengan perasmian tersebut *skema giler ayat* lima[5] blogger pertama yang menempah akan diberi harga promosi...wink3~

Kepada sesiapa yang berminat boleh PM cik kumbang kat FB
Klik gambar kat bawah ni untuk ke FB cik kumbang





11 comments View Post

STYLISH BLOGGER AWARD

Dapat award dari Mr. Right
Stylish ke den nie...merapik je banyak hahaha
Neway TQ to Mr. Right

Rule after dapat award nie kena tag 8 orang...
-kalo xtag bole x?...huhu-


p/s:akan meng'tag blogger bertuah selepas selesai suma keja-keja yang ada...
1 comment View Post

WORDLESS WEDNESDAY #2

Leave a comment View Post

TAK TAW NAK LETAK TAJUK HAPAA

Fikiran berserabut + jiwa kacau

Sekian

-_______-
4 comments View Post

GAMES

3 comments View Post

WORDLESS WEDNESDAY #1

Leave a comment View Post

CIRCLE BREAK [GAME]



Jom jom kita main game nie...sape terer ??!!...ce cuba ce cuba...hehe~
kalo nak buktikan keterer'an anda jangan lupa print screen score yang berjaya anda dapat then post kat page Belog Cik Kumbang kat FB...


p/s:tengok kat sidebar sebelah kanan ^__^
5 comments View Post

TEMPAHAN HEADER DARI NURSOLEHAH RASALI


Beliau merupakan junior aku tyme Skolah menengah dulu...
Hope beliau suka dengan header tersebut :)

anothersteptobe.blogspot.com

p/s: Good Night ZZzzzz

Design header yang lain kat [SINI]
3 comments View Post

TRANSFORMASI BELOG CIK KUMBANG

Jeng Jeng Jeng !!!!
Kebaaaboommm....*bunga api*
template baru da siap...yeay!!! yahoooooooooooo horayyyyy....
penat giler 2-3 hari duk ngadap coding...fuh siap juga akhirnya...
Amacam cun x template baru Belog Cik Kumbang kali nie...wink3~

Skali-skala jadik gegurl apa salah nya ye dak...hihi
Before tukar tadi rasa sayang pula kat template lama...cool je bila buka *angkat bakul sendiri*

Ekceli template baru nie pun banyak lagi yang perlu di edit...
Header pun wat main-main je...
Disebabkan perasaan tidak sobar yang menggunung "maka dan hanya jika" merapik je terus pasang template baru...idok nyempat-nyempat nye kamu nih

Ce komen ckit template ini ok ke x ?....wink3~

P/s:
1.Ada yang cakap template lama tu lambat nak loading harap-harap template baru better dari yang dlu huhu~
2.First tyme design template...100% hasil titik peluh sendiri *yang sebelum nie design sendiri juga tapi tak se serius yang nie ehhe*
3.Nampak cam da pandai panda design template...Ada sape2 nak tempah ? kuikuikui~ *syok sendiri*

1)TEMPLATE LAMA
[Click gambar untuk meng'usha dengan lebih jelas...wink3]
8 comments View Post

CARA MELAJUKAN BROADBAND YANG DAH HABIS LIMIT

Apa yang bakal aku cita kan kat sini adalah kaedah untuk melajukan broadband yang dah habis limit atau pun dalam erti kata lain apabila korang dapat mesej ni "Dear customer, you have exceeded the 3GB/mth usage (Celcom FUP). Pls purchase additional volume or we reserve the right to control your broadband speeds. TQ" *muahaha*


ekceli da lama da aku simpan artikel nie...nak bagi kredit kat tuan empunya artikel pun da tak ingat sebab just copy paste masuk dalam MicWord hari tu.Biasala time sibuk buat saimen la mende-mende macam nie TERsengaja search.*sengeh*
Then aku just copy paste and simpan jela.Bila arrage balik folder-folder dalam laptop baru jumpa artikel ni.
Kalau tak silap da banyak blog cita pasal cara nie.*kot ngeee*


Jom kita mulakan....


1)Connect dengan internet macam biasa.
2)Click START-->Run                                                                          
   (Kalau tak jumpa Run pada START menu click Window+R )



3)Taip "cmd" and tekan ENTER/OK
4)Then taip ipconfig/all and tekan ENTER


5)Then akan keluar list connection and cari nama modem/connection yang korang guna contoh:Celcom3G

6)Then korang kena pilih salah satu IP ADDRESS atau Default Gateway *try la mana yang menjadi*


7)Then taip ping [alamat IP korang] -t
Contoh:ping 10.187.167.6 -t


*If takde reply means ping tak berjaya, just try and error semua IP address yang korang nampak* hihi~

8)Last but not least korang just biarkan je proses tu berjalan selama mana korang nak online.Kalau da takmo guna just Click pangkah.


P/s:Kepada yang berjaya tahniah kerana anda sudah berjaya meng'hack broadband anda...haha~

Baju baru untuk Belog da 60% siap.....tinggal nak design header and footer je...xsobar nak pakaikan baju baru kat belog nie...wink3~
13 comments View Post