Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

WALAUPUN TELEFON KENA CURI KORANG AKAN BERASA PUAS JIKA...

SALAM....
Korang pernah hilang handphone tak? Ataupun handphone korang dicuri ke....
bila handphone kita hilang atau dicuri mesti kita sedih kan...yela suma bende ada dalam tu...
paling risau gambar-gambar la especially yang perempuan....kalo si pencurinya lelaki habisla...huhu~




Cik kumbang ada tip untuk korang supaya even handphone korang kena curi sekalipun, korang akan berasa puas sebab si pencuri tu pun xle guna handphone tersebut...
cara-caranya adalah...eh jap sebelum tu cepat g amik handphone korang den nak bagi petua nie...hihi
ok handphone anda suda berada di tangan masing-masing?...
baiklah mari kita mulakan...
sila dail *#06# then akan tertera 15 digit nombor siri handphone korang...tulis la nombor siri tu kat mana-mana yang korang rasa selamat...nombor siri bagi setiap handphone adalah unik which sumanya lain-lain...
apa kelebihan nombor siri ni?
dengan adanya nombor siri ni korang bole deactivate'kan korang punya handphone....
let say kalo handphone korang kena curi kan...korang cepat-cepatla hubungi pusat servis handphone korang and beritahu nombor siri handphone yang korang tulis tadi tu...then diorang akan mengunci system dalam handphone korang and si pencuri tersebut x bole berbuat apa-apa dengan handphone yang dicurinya...even dia tukar simkad baru pun tok dapet jugak...:p
So, walaupun handphone kita di curi,sekurang-kurangnya kita akan berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya....


p/s:cik kumbang da simpan nombor siri handphone cik kumbang...anda bila lagi? ^__^
16 comments View Post

SQUARE [GAME]



Jom jom kita main game nie...sape terer ??!!...ce cuba ce cuba...hehe~
kalo nak buktikan keterer'an anda jangan lupa print screen score yang berjaya anda dapat then post kat page Belog Cik Kumbang kat FB...


p/s:tengok kat sidebar sebelah kanan ^__^
5 comments View Post

_ _ _ _ _ !!

ǝɯ ʇnoqɐ pɐq ƃuıɥʇǝɯos ʍouʞ ʎǝɥʇ ʇɐɥʇ ןǝǝɟ uɐɔ ı
Leave a comment View Post

PEMENANG "CONTEST BELOG CIK KUMBANG"

[SHORT UPDATE]
Thank you to all blogger yang sudi join contest cik kumbang
banyak entri yang menarik-menarik sampai rambang mata cik kumbang nak pilih pemenang....
and ini adalah blog yang berjaya wat cik kumbang tacing...wink2~




ini hadiah untuk mummy maira



dan ini pula hadiah untuk chara

Congrat kepada mummy maira and chara...
nanti PM cik kumbang kat facebook ea untuk amik hadiah...^__^
[click gambar kat bawah tuk link ke FB cik kumbang]
kepada yang tidak berjaya jangan sedey-sedey ye...nanti cik kumbang wat contest lagi :)
last but not least thank you so much sebab sudi join contest yang cik kumbang anjurkan ni...



p/s: Harap Mummy Maira & Chara suka dengan hadiah yang cik kumbang beri tu ...wink3~
cik kumbang design header tu refer pada template yang anda guna sekarang :)
5 comments View Post

GUD LUCK FOR FINAL EXAM

[Gambar: Sponsored dari Pak Cik Google]

Salam
[Short update]
Hari ni da hari Jumaat...ada lagi 2 hari untuk study..uwaaaa
Next week FINAL EXAM...T_T

Just wanna say sorry to everyone if Cik Kumbang ada wat salah and silap...
especially to all 3rd Year CS USM...
Good Luck for final Exam...
Sama-samala kita doakan moga dipermudahkan oleh-Nya untuk menjawab nanti...amin...
insyaALLAH~
12 comments View Post

JOM CARI-CARI [GAME]



p/s:erk..game 10 tahun lepas...hihi
12 comments View Post

CONTEST BELOG CIK KUMBANG


Assalamualaikum...
Alhamdulillah akhirnya minggu yang "buzi" itu sudah tamat...
walaupun amat kecewa dengan diri sendiri hurm...
biarlah..yang berlalu usahlah dikenang...sob sob sob


ekceli da lama duk menyimpan hasrat nak buat contest tapi "kawe tok de" la....busy gamoknyerr...yola tuu haha~
first time nih wat contest ...wink3~


Cik kumbang akan pilih 2 orang pemenang yang entrinya berjaya buat cik kumbang tacing giler bila baca...kuikuikui :p
Para-para sakura...eh para pemenang akan menerima hadiah berupa header yang akan didesign sendiri oleh cik kumbang..wink3~

Syarat-syarat
1.Follow Belog Cik Kumbang...
[xmo follow pun it's ok...cik kumbang xmo paksa2...sebab biarlah orang follow blog kita tu dengan hati yang ikhlas..betul x? ^__^]
2.Mesti ada blog [only dot blogspot dot com ]
3.Buat satu entry dengan tajuk Contest Belog Cik Kumbang
amik banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog cik kumbang or link ke entry contest nie
4.then bila da settle, drop link entry korang kat komen bawah nie ^__^
5.Tarikh tutup:20 April 2011
6.last but not least tag 2 orang kawan



p/s: tacing a.k.a terharu...not sedey2 one..tssskkkk~

[senarai peserta]
1.MamaYatie
2.Nana
3.Izan Ishak
4.ika puk puk
5.Salfiza
6.? Izzaty Hedry?
7. Adyshariz
8.MrS. F!zA
9.?CHaRa?
10.Ummu Ukasyah
11.Cute MuM
12.cempakakuning
13.aNiM
14.Fieda
15.ajumohit
16.cikanna
17.hezrina83
18.meowww ca
19.eb ezrin2
20.holaulala
21.nanakimie
22.my shaizhar blog contest
23.Fadzillah Kamarudin
24.nadiah
25.Nick Ainna
26.faranadhira
27.DeeBa
28.putri_nian
29.Nadiah Sidek
30.azie
31.nazrul
32. azatiesayang
33.~dYaHaHa~
34.aza

p/s 2 : kalo link en3 korang salah...inform cik kumbang eh...tQ sbb join...rambang mata nak pilih pemenang nieyh...wink3~ ^___^


CONTEST DITUTUP [20 April 2011]
TQ kepada suma blogger yang sudi Join ^__^
45 comments View Post