Current updates:

Komen yang ditinggalkan di Belog Cik Kumbang akan dibalas di blog anda.Terima Kasih sudi komen di BCK :)
Untuk sebarang TEMPAHAN DESIGN, PENGIKLANAN dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke cikkumbang12@gmail.com
telegram.me/cikkumbang

da jadik wana putih...sob3




petang suma..huhu

background cik kumbang da jadik wana putih...

sob3 ~



3 comments View Post

npa kena tukar-tukar lak nie...=(






salam...

haish...ngapain perlu ditukar2 sgala ...
gue etu udah suka bangat sama ini background....

sengaja sih mahu nyuruh gue cari background yg laen...
nga tahu apa gue etu lagi sibuk...
haish...
sabar aja sih sama dia ini...

p/s: minah indon mana pulak la dok mepek pagi2 nie..haish..hakhak~
terpengaruh dengan cita benci bilang cinta...ngeee~
 esok2 xtahu la blog nie pakai baju apa pula...huhu sob3
Leave a comment View Post

Hobi Masa Muda

salam

post kali nie aku nak share khazanah yang aku simpan selama bertahun2 dalam almari cantik aku tu...hehe

(tetibe je ngah simpan2 terjumpa buku lukisan)

teringat zaman skolah dulu...mesti cuak kalo xbw buku lukisan tyme kelas lukisan coz cikgu yang ngajar lukisan tu garang...huhu


dulu kalo aku tension2...aku suka melukis...
tapi kalo bab mewarna kureng sket....sebab aku malas...bila mewarna nie kena ada kesabaran yang tinggi...huhu

nie adalah antara koleksi hasil lukisan aku time secondary skol dulu...

lukisan mana yang ok??

and cuba teka gambar sape


A. Artis Malaysia



B. Artis Filipina yang xjadi haha




C. nie kes kepala teleng..mata juling..hakhak~




D. hurm..orang ternama kat Brunei...ngee~




E. Artis yg paaaling aku minat jejeng~




F. nie pula kes da malas nak lukis


G. nie pun same kes dgn F

sekarang da jarang melukis...xde masa...lalala~
11 comments View Post

~ diary cik kUmbang ~


salam sumee...
terasa sangat boring hari nie...
sbb xde wat pape pun...
sbb barang2 xabih pindah lagik...
sooo...
opis pun still berterabur lagi....

sok lusa kowt bawu pindah opis baru...huuu~
(macam opis dia yang punya lak..haish~)

.......................................

disebabkan banyak sangat masa yang terluang...
padahal nak blaja photoshop..tapi cik malas asyik berkepit je dgn cik kumbang 2-3 hari nie..haish~
apa nak jadi la..bila nak insap nieyh...huuu

cik kumbang pun berfoya-foya menerokai lappy yg usang itu

d a n


d
a
n



....................................................................

terjumpa sebuah diary usang...yang
telah berkurun tidak pernah dibuka...
hakhak~

hurm...seingat2 aku la...da setaun lebey kowt xbuka diary digital nie...ahaks~

dulu masa first sem kat USM nie...rajin la gak den luahkan apa yg terpendam kat dalam diary nie
mcm2 corak da ada dalam diary nie..

tapi satu jew yg den xsuka sal diary nie

bila nak review balik apa y kita pena tulih...we need tu klik beratus2 kali
if nak ke date laz year laa...ngeh3~

tapi mmg not user-friendly lah...
aacewaahh..

sila la usha...ngeee~



part yg den suka..sbb ada password...



p/s: sesape yg nak dairy nie tinggalkan email kat komen bawah nie eh..nnt cik kumbang post by email..wink3~
8 comments View Post

Sangat kreatif dan menarik

* selalu nya kau potong aku...kali nie aku lak nak makan ko..hargghh.*



* roti *


* haish..lemas aku duk dalam buah nie lama2.*


* tiba turn aku lak nak makan ko...gggrrr *


* tum pas si air....yu mus kora ye...kuch kuch hota hai*


* mandi susu tyme...lalala *

* nanti jadi anak yg baek taw*


* getaran jiwaa....irama dan lagu...*


* rama-rama*


* nak duit 10sen *


p/s: caption kat gambar2 tu..cik kumbang merepek je ye...harap maklum..ngee~
9 comments View Post

TutOriaL Image Magnify





Ohaiyo..
haa...hari tu cik kumbang ada post bout image magnify kan...
saje jew try-try ..main-main..tekan-tekan...ngeh3
then...
2 of cik kumbang's friends...
request swuh wat tutorial...huhu

erk...cik kumbang ley kew wat tutorial..ahaks...
ta pe lah...i will try my best..haha

okeyh..

jom kita start....


1) Copy code kat bawah nie, pastu letak di HTML/javascript dalam blog korang.
(Dashboard > layout > add page element > HTML/javascript )





Pastu Save


(code kat atas nie..korang letak sekali je)

2) Seterusnya adalah code yang korang kena letak pada setiap  
               gambar....means..setiap kali korang nak letak gambar..
korang apply code nie dulu...



img src="url gambar disini" class="magnify" data-magnifyby="2" style="width:200px; height:150px cursor: url(magnify.cur), -moz-zoom-in; " 


url gambar disini :Masukkan url gambar.
2 : Skala pembesaran. Bergantung kepada width dan height. Nilai lebih  
   besar dari 1 akan membesarkan gambar, nilai kurang dari satu akan  
   mengecilkan gambar contoh 0.5
200 : Masukkan lebar gambar yang korang rasa sesuai
150 : Masukkan tinggi gambar yang korang rasa sesuai


ok...da siap...

if tutorial nie x dapet difahami...
komen eh kat bawah nie...

TQ...

(",)
6 comments View Post

OH ikan keli...



Masa : Cuti mid-sem sem 4
Tempat : Rumah Pondok Indah...(haha)...
Tajuk : Saya suka makan ikan keli


Watak: Ayah, Cik kumbang


** Dinner **


Ayah : Haa..makan ikan banyak2 sikit..nanti balik hostel susah da nak jumpa
ikan...(ekk?...=p)


Cik Kumbang : Ta pa..kat sana makan ikan keli...sedap ikan keli katsana ...lemak2...tambah2 kalo ada yang masak sambal tumis tu...


Ayah: Haa...tengok2 sama naa..makan ikan tu...tanya dulu...ikan nie datang dari mana...sp yang bekalkan..owang Islam ke x...


Cik Kumbang : (...aik...kena tanya mak cik jual dulu ke...haish..)...awat ayah?


Ayah : Sebab ayah ada dapat email psl ikan keli ...


*******************************************************


Perbezaan ikan keli memakan bahan haram dan halal

Haram (Ikan yang diternak orang bukan Melayu diberi makan perut ayam, bahan buangan, bangkai dan organ dalaman babi. Semua benda itu tidak halal untuk umat Islam)


· Kepala berbentuk 'V'
· Bentuk badan mirip torpedo
· Badan berwarna hitam berkilat
· Bahagian bawah badan berwarna putih melepak
· Bahagian antara bawah kepala dan badan berwarna kuning
· Apabila digoreng akan meletup kerana banyak lemak

Halal (diberi makan palet halal iaitu campuran beras hancur, tepung ikan, kepala ikan bilis, minyak sawit, bahan buangan kelapa sawit, kiambang dan vitamin)


· Kepala berbentuk 'U'
· Bentuk badan tirus
· Berwarna hitam kelabu dan tidak berkilat
· Bahagian bawah badan berwarna putih kelabu
· Tiada warna kuning kelihatan di bahagian antara bawah kepala dan badan
· Digoreng tidak meletup



Sumber, KOSMO

gambar hiasan

Start dari hari tu...terus da xmakan ikan keli kat kafe...huhu
5 comments View Post

pabila jari terasa gatal..pabila mata terasa busan...



ta mo tulis papew...xlarat...ngantuk...
saja suka suki nak gtaw yang header & background da bertukar wajah...
lalala~

korang rasa mana lebih ok??...

yang dulu ...



atau

yang bawu ....



4 comments View Post